Stålindustri

SPM har funnits inom stålindustrin sedan början av 1970-talet och fortsätter att bidra till ökad driftsäkerhet i anläggningar hos ledande tillverkare världen över.

På järn- och stålverk är tillståndskontroll en av hörnstenarna i förvaltningen av tillgångar. För att optimera lönsamheten är kontroll på driftskonditionen en nödvändighet. Att upprätthålla tillgänglighet, maximera förvarningstider och undvika följdskador är de viktigaste skälen för att tillämpa konditionsbaserat underhåll i dessa branscher.

Typiska applikationer är transportband, råmaterialhantering, lastning och lossning, stränggjutningsmaskiner, kranar, valsverk, kontinuerlig glödgning och galvaniseringsverk, liksom pumpar, fläktar och växellådor etc. På många av dessa applikationer är det svårt att avgöra driftskonditionen på grund av låga varvtal, varvtalsvariationer, korta tidsintervall för att insamling av relevanta data, mekaniska störningar och tuff miljö. För att hantera dessa utmaningar har SPM utvecklat metoder, funktioner och hårdvara som uppfyller dessa krav.

"Vårt val av Intellinova var tämligen enkelt; det var enda alternativet som klarar att mäta i vårt varmvalsverk."

Kent Engelcrona, Tekniksamordnare, SSAB Borlänge

Lösningar för järn- och stålindustri

Mätmetoden SPM HD® hanterar låga varvtal och undertrycker mekaniska störningar medan HD Order Tracking tar hand om varvtalsvariationer upp till 50 % under datainsamling. Förstklassig vibrationsmätning och avancerad programvara gör rutinmässig tillståndskontroll och analys enkel och effektiv.

Post trigger kan användas för mätningar både med SPM HD och vibrationsanalys; detta gör övervakningen av drivlinan på valsverk enkel och tillförlitlig. Givare för tuffa miljöer, extremt robusta kontakter och industriella kabelskydd säkerställer problemfri drift och låg livscykelkostnad.

Handinstrument

Vårt utbud av handinstrument inkluderar utrustning för stötpulsmätning, vibrationsmätning och analys av vibrationsspektrum.

Intellinova-onlinesystem

Ett onlinesystem för tillståndskontroll och diagnos övervakar produktionskritisk utrustning dygnet runt och maximerar anläggningens tillgänglighet och prestanda.

Produkter för Ex-miljö

Produkter för användning i potentiellt explosiva miljöer inkluderar onlinesystem och handinstrument med tillbehör som givare, transmittrar och headset med mikrofon.

HD-teknologi

Tillståndskontroll med HD-teknologier ger extremt långa varningstider, vilket maximerar planeringshorisonten för underhåll och reparationer.

Case

Skadad rullkroppshållare i växellåda i trådvalsverk

Tack vare onlineövervakning av växellådorna kunde den österrikiska ståltrådstillverkaren med kort varsel undvika en situation som kunde ha resulterat i ett omfattande produktionsstopp.

SSAB övervakar lagerkondition på stränggjutningslinje

SSAB i Luleå har nyligen utrustat stränggjutningslinje 5 med tillståndskontroll med hjälp av onlinesystemet Intellinova Compact och mätmetoden SPM HD.

Nyheter

Norska mangansmältverket Eramet Norway Sauda uppgraderar onlineövervakning av produktionskritiska frånluftsfläktar

Manganproducenten Eramet Norway kommer att uppdatera övervakningen av produktionskritiska frånluftsfläktar genom att uppgradera till SPM:s mest avancerade onlinesystem...

SSAB övervakar processkran med onlinesystem från SPM

SSAB:s valsverk i Borlänge har investerat i onlinesystemet Intellinova Parallel EN för tillståndskontroll av en produktionskritisk processkran vid utlastningen.

voestalpine Wire Rod övervakar trådvalsverk med patenterad HD-teknologi

Österrikiska ståltillverkaren voestalpine Wire Rod Austria GmbH investerar nu i det avancerade och multifunktionella onlinesystemet Intellinova Parallel EN för att öve...

SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel EN

SPM har från stålföretaget SSAB i Borlänge mottagit en order omfattande fyra enheter av onlinesystemet Intellinova Parallel EN för utbyte av existerande enheter av and...

Sandvik Materials Technology utökar vibrationsövervakning online

Legerings- och specialståltillverkaren Sandvik Materials Technology i Sandviken har beslutat om ytterligare investeringar i tillståndskontroll och utökar sin onlineöve...