Trådlös övervakning

Trådlös övervakning är det smarta sättet att snabbt komma igång med fjärrövervakning av produktionsutrustning som pumpar och fläktar. Den treaxiella vibrationsgivaren Airius är hjärtat i SPM:s trådlösa övervakningslösning. Mätresultat, lagrade i SPM Cloud eller en lokal installation, är tillgängliga för visning och grundläggande analys i webbapplikationen och appen Condmaster.NET, som är lätt åtkomlig från alla internetanslutna enheter med en av de webbläsare som applikationen stödjer.

Fördelar med trådlös tillståndskontroll:

  • Automatiserad datainsamling sparar tid.
  • Mer arbetstid kan läggas på optimeringar.
  • Sparar kostnader för kablage och hårdvara.
  • Förbättrar arbetssäkerheten.
  • Snabb och enkel installation, konfiguration och administration.

Trådlös övervakningslösning med Condmaster Ruby-installation

Anläggningar som redan använder annan mätutrustning från SPM tillsammans med analys- och diagnostikmjukvaran Condmaster Ruby installerar bara Airius-givaren på maskinen och konfigurerar vibrationsmätningar i mjukvaran, precis som med annan instrumentation.

Utvärderad konditionsinformation baserad på vibrationsmätningar från givarna kan också visas i Condmaster.NET på ett lättillgängligt och begripligt sätt.

 

Trådlös övervakningslösning med SPM Cloud

SPM Cloud Solution är en prenumerationsbaserad tjänst som ger mobil åtkomst till mätresultat från Airius-givarna på en server med hög säkerhet. Molnlösningen inkluderar Condmaster Entity Server, som bearbetar rådata till utvärderad och handlingsbar konditionsinformation.

Mätkonfigurationen utförs i Condmaster.NET. Användargränssnittet ger också en översikt över de övervakade maskinernas aktuella konditionsstatus i form av spektrum, tidssignaler och larmlistor i intuitiva, visuellt tilltalande grafer som gör att användare på alla nivåer enkelt kan få koll på läget. Via REST API kan vibrationsdata från Airius delas med andra resurser, system eller enheter.

Molnlagringen är lätt att skala upp vid ökade övervakningsbehov. Uppdateringar och säkerhetskopior ingår och är automatiserade.

SPM Cloud Solution är ett idealiskt val för SPM:s konditionsövervakningstjänst.

 

Börja i liten skala med webbapplikationen och appen Condmaster.NET som används för att visa mätdata i webbläsare på alla typer av enheter.
Den trådlösa vibrationsgivaren Airius varnar för vibrationsrelaterade problem samt kugghjuls- och lagerfel, och är idealisk för fjärrövervakning.
Condmaster® Ruby är en omfattande mjukvara för analys, diagnostik och felsökning som kommunicerar med den trådlösa vibrationsgivaren Airius.