Det högpresterande onlinesystemet Intellinova Parallel EN nu tillgängligt med fyra kanaler

SPM Instrument lanserar nu ännu en version av sitt flaggskeppssystem Intellinova® Parallel EN. Den nya familjemedlemmen med fyra kanaler är en kostnadseffektiv lösning för tillståndskontroll på mindre applikationer, där ett fåtal mätpunkter är tillräckligt för att täcka alla övervakningsbehov.

Mycket kraft i liten förpackning

Intellinova Parallel EN är det mest avancerade systemet i produktfamiljen Intellinova. Den nya fyrakanalsversionen utnyttjar HD-teknologierna till fullo och tillhandahåller därmed världens mest effektiva metoder för övervakning av vibration samt kugghjul-, lager- och smörjkondition med oöverträffade förvarningstider. De patenterade mätmetoderna HD ENV och SPM HD gör den nya versionen till ett perfekt val för applikationer där korta processcykler kräver att mätningar utförs mycket snabbt.

Intellinova Parallel EN med fyra kanaler är också idealisk för tillfälliga installationer, koncepttester och grundorsaksanalyser.

Systemet bygger på nästa generations digitalplattform och har exceptionell beräkningsprestanda. Det är ett smart val för IIoT-miljöer och erbjuder kraftfulla interoperabilitets- och integrationsfunktioner, inklusive det öppna och omfattande Condmaster Entity Server REST API och industristandarden OPC UA. Denna plattform innebär också att systemet är förberett för såväl nästa generations maskininlärning och AI som edge och cloud computing.

Denna nya fyrkanaliga version med Wi-Fi-möjlighet är den hittills minsta skåpsinstallationen av Intellinova Parallel EN, något som kan möjliggöra installation i maskinens direkta närhet och som därmed kan minimera mängden kablage.

De fyra onlinesystemen i Intellinova Parallel EN-familjen – med 4, 8, 16 respektive 32 kanaler – utgör en kraftfull, flexibel och komplett lösning för tillståndskontroll för de allra flesta typer av industriell utrustning, vilket gör det enkelt att skräddarsy den övervakningslösning som passar bäst för varje applikation.

Intellinova Parallel EN

Intellinova® Parallel EN är ett kraftpaket av funktionalitet och mätprestanda, idealiskt för tillståndskontroll på industriell utrustning med höga krav på tillgänglighet.

HD-teknologier

Tillståndskontroll med HD (High Definition)-teknologi ger extremt långa förvarningstider och maximerar därmed planeringshorisonten för underhållet. Utrustningens livslängd kan utnyttjas till fullo, reparationskostnaderna minskar och konsekvenser av oplanerat driftsstopp minimeras.

DuoTech-accelerometer

DuoTech erbjuder en kraftfull kombination av våra patenterade HD-teknologier som ger maximal flexibilitet. Kombinationen möjliggör överlägsen övervakning av smörjstatus och lagerkondition – där skadans hela utveckling kan följas – såväl som detektering av vibrationsrelaterade problem.