Torell Pumps logotyp

Torell Pump förbättrar sin tillståndskontroll med hjälp av Leonova Diamond

Torell Pump i Stockholm är specialister på flödesteknik och effektiviserar nu den tillståndskontroll man erbjuder sina kunder genom att investera i mätinstrumentet Leonova Diamond.

Det portabla instrumentet ska bland annat användas för att mäta mekanisk kondition på lager i så kallade snäckpumpar i reningsverk, där varvtalet på roterande axel är ca 35-50 RPM. Leonova Diamond erbjuder ett komplett utbud av funktioner för tillståndskontroll och innehåller bland annat den patenterade mätmetoden SPM HD, särskilt lämpad för stötpulsmätning på långtsamtroterande utrustning.

Roger Kaiser, After Market Sales Manager på Torell Pump, om företagets investering: "Vi har konstaterat att detta instrument besparar oss många timmar; uppgifter som tagit nästan två dagar tar endast en till två timmar med Leonova Diamond. Det innebär att vi kan utföra fler förebyggande servicebesök hos våra kunder per vecka, och behovet är stort. Vi ser även att vi kan möta upp andra servicebesök som vi tidigare lejt bort. Vi ökar kvaliteten på våra servicearbeten, och kan även få fram dokument på anläggningarna väldigt enkelt med några knapptryckningar, något som våra kunder uppskattar."

I affären ingår förutom instrumentet och analysprogramvaran Condmaster Ruby även en tre dagar lång grundutbildning i tillståndskontroll samt serviceavtal.

Torell Pump arbetar med försäljning och service av pumpar och utrustning för rening av kommunalt och industriellt råvatten, processvatten och avloppsvatten. Kunderna finns inom olika typer av industrier, energi, marin verksamhet, avloppsreningsverk och vattenverk.