Tre leende människor i kontorsmiljö
Från vänster till höger: Stefan Lindberg – CEO SPM International; Wilhelm Bachmeier – VD, SPM Instrument GmbH; Peter Lindberg – VD SPM Instrument AB

SPM International förvärvar Status Pro Maschinendiagnostik GmbH i Tyskland

SPM International tillkännager idag förvärvet av det tyska företaget Status Pro Maschinendiagnostik GmbH, som arbetar med industriell tillståndskontroll. Företaget, som tidigare var ett dotterbolag till Status Pro Maschinenmesstechnik GmbH, uppgår nu som dotterbolag i SPM-koncernen och fortsätter sin verksamhet under namnet SPM Instrument GmbH. Företaget, baserat i München, kommer att fortsätta att tillgodose behoven för tillståndskontroll i industrier över hela landet.

SPM har etablerat sig som en framstående utvecklare och tillverkare av avancerade lösningar för tillståndskontroll på maskiner med roterande delar. I och med den strategiska utökningen av koncernen med det nya tyska dotterbolaget ökar SPM sin räckvidd i Europa, i linje med sin långsiktiga tillväxtstrategi.

Status Pro Maschinenmesstechnik GmbH, moderbolaget för den nu sålda verksamheten, är känt för sin expertis inom bland annat laseruppriktning. Företaget har dessutom fungerat som nyckeldistributör för SPM i Tyskland i nästan trettio år – det senaste decenniet genom sitt dotterbolag fokuserat på tillståndskontroll. Efter år av fruktbart samarbete och ömsesidig framgång kom de båda företagen fram till att SPM Internationals förvärv av dotterbolag i München är den mest fördelaktiga vägen framåt för alla inblandade parter.

Stefan Lindberg, CEO för SPM International, kommenterar förvärvet: "Vi är glada över att kunna tillkännage förvärvet av Status Pro Maschinendiagnostik GmbH, vilket återspeglar vårt engagemang för innovation och tillväxt inom sektorn tillståndskontroll. Att vårt nya dotterbolag kan arbeta under varumärket SPM kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta vår starka utveckling i Tyskland och stärka vår förmåga att tillhandahålla förstklassig kundservice. Vi är tacksamma mot Status Pro för långt och framgångsrikt samarbete och för ett smidigt och professionellt övertagande, och vi önskar dem lycka till i framtiden."

Det nya bolaget SPM Instrument GmbH, operativt från den 10 juni 2024, behåller nuvarande ledarskap och personal, och fortsätter att arbeta med samt utöka sin befintliga kundbas.

Om SPM Instrument
SPM Instrument är en ledande tillverkare av teknologi för industriell tillståndskontroll, som erbjuder innovativa lösningar för förebyggande underhåll och driftsäkerhet. Med en global närvaro och stort engagemang gör SPM Instrument det möjligt för industrier över hela världen att optimera prestanda, minimera stilleståndstider och maximera effektiviteten i industriella processer.