SPM Instrument utrustar rullmaskin till KM8 på Stora Enso Skoghall

På kartongbruket Stora Enso Skoghall togs under år 2009 beslutet att byta ut det tidigare systemet för vibrationsövervakning av kartong-maskinen KM8.

Uppdraget tilldelades SPM Instrument, som då bytte ut mätenheter och programvaror till onlinesystemet Intellinova. Många av de befintliga givare, kontakter och kablar i maskinen som då behölls har nu också bytts ut.

Under det kommande höststoppet 2010 på Skoghall ska SPM nu helt byta ut givare, kontakter och kablage på rullmaskinen, som är den del av KM8 där det färdiga papperet skärs och rullas upp till önskad bredd och längd. Den hårda miljön i rull-maskinen har slitit hårt på den befintliga utrustningen och den nya installationen görs mycket robust för att utrustningen ska hålla i många år framöver.

På Skoghall tillverkas kartongprodukter främst för livsmedelsförpackningar. Kartong-produktionen sker på två stora kartongmaskiner: KM7 med en kapacitet på 300 000 ton per år, och KM8, som med sin årskapacitet på 425 000 ton kartong är en av världens största kartongmaskiner.

SPM är mycket stolta över fortsatt förtroende hos Stora Enso Skoghall och ser fram emot ytterligare samarbete under det kommande höststoppet.