En person som utför axeluppriktning håller en läsplatta med LineLazer-appen i händerna och i bakgrunden står en maskin

SPM Instrument släpper ny version av LineLazer-appen

SPM Instrument släpper nu en uppdatering av LineLazer-appen för axeluppriktning. Appen, som kan laddas ner gratis från App Store och Google Play, kommunicerar med de trådlösa mätenheterna i det laserbaserade LineLazer-konceptet för axeluppriktning i typiska applikationer som motor-pumpaggregat.

Uppdateringen inkluderar förbättringar av rapportfunktionen som låter användare inkludera bilder och kommentarer i rapporter och dela dem från iOS- och Android-enheter. Den nya versionen erbjuder också förbättrad filtrering av ljus i omgivningen för att minska störningar i den laserbaserade mätprocessen.

Arbetsflödet i LineLazer-appen version 2.0 inkluderar nu en mjukfotskontroll för att hjälpa användaren att eliminera sådana problem innan uppriktningen inleds.

Dessutom lägger uppdateringen till en 3D-modell av en växellåda-generatorkombination till bildbiblioteket, samt inkluderar flera ytterligare förbättringar och buggfixar.

Feluppriktade axlar är en vanlig grundorsak till maskinproblem som lagerhaveri, slitage på kopplingar, skador på tätningar och axlar, förhöjda vibrationsnivåer med mera. Axeluppriktning kan bidra till att förhindra oplanerade produktionsstopp, reducera underhålls- och reservdelskostnader, och minska energiförbrukningen. Ur ett miljöperspektiv kan axeluppriktning därför bidra till att hållbarhetsmålen uppnås.