SPM Instrument presenterar Leonova Emerald

SPM Instrument introducerar nu Leonova Emerald®, en ny datalogger i familjen portabla mätinstrument. Därmed utökas Leonova-serien med ett komplement till Leonova Diamond®, som lanserades hösten 2012.

Leonova Emerald® innehåller den patenterade och prisbelönta mätmetoden SPM HD® för tillståndskontroll av rullningslager. Med unik förmåga att mäta i varvtalsområdet 1-20.000 identifierar metoden underhållsproblem som tidigare varit omöjliga att bevaka med traditionell vibrationsmätning.

Vid sidan av SPM HD® erbjuder Leonova Emerald® också ytterst sofistikerad vibrationsanalys. Instrumentet har ett utomordentligt signal-brusförhållande och ger knivskarpa spektrum även när signalerna är svaga och energiinnehållet lågt. Frekvensområdet på 0-20 kHz täcker de flesta behov vid praktisk vibrationsmätning. För korrigerande underhåll kan dynamisk balansering läggas till som tillval.

Stefan Lindberg, VD på SPM Instrument, kommenterar lanseringen av det nya instrumentet: “Dataloggern Leonova Emerald® är konstruerad för maximal prestanda. Med hela skalan av sofistikerade mätmetoder samt funktioner för diagnostik och felsökning är den det perfekta verktyget för industriellt underhåll.

Ladda ner pressreleasen.