SPM Instrument presenterar Intellinova Compact

SPM Instrument, världsledande leverantör av teknik och produkter för tillståndskontroll, lanserar nu Intellinova Compact, det senaste tillskottet till den mycket framgångsrika Intellinova-serien av onlineprodukter för tillståndskontroll på roterande maskiner.

Intellinova® Compact är ett högeffektivt system, väl lämpat för fjärrövervakning eller industriell miljö där grupper av mätpunkter är placerade över mer eller mindre stora avstånd. Vindturbiner, pumpstationer och kringutrustning inom pappers- och massaindustrin är några exempel där Intellinova Compact är en idealisk lösning för tillståndskontroll. Andra typiska applikationer är fläktar och växellådor. Då systemet nyttjar den nya och avancerade mätmetoden SPM HD® är Intellinova Compact också ett mycket lämpligt val för lågvarviga applikationer som exempelvis omrörare, krossar och transportband.

Tre versioner av systemet

Systemet finns i tre varianter, alla med en fast kanalkonfiguration för stötpuls- respektive vibrationsmätning. Samtliga versioner har flera varvtals- och analoga ingångar samt statusutgångar. De små kapslingsskåpen, som endast mäter 300*300*155 mm eller 380*300*155 mm, gör systemet lätt att installera. Som tillval finns för alla versioner möjlighet till trådlös kommunikation, som möjliggör fjärrövervakning, service och support. När samtliga kanaler utnyttjas är Intellinova Compact en mycket kostnadseffektiv lösning. Genom att installera flera små enheter, sammankopplade via vanlig Ethernet-kabel, kan kablagekostnaderna minskas väsentligt. När systemet konfigureras med applikationsspecifika data och statusutgången nyttjas för att avge larm, kan systemet också användas som helt fristående enheter.

Ett kraftverk med mätprestanda

Trots sin blygsamma storlek är Intellinova Compact ett kraftpaket av mätprestanda. Med omsorgsfull konstruktion som utnyttjar det allra senaste inom elektronik når mätkvaliteten nya höjder. Noggrant optimerad mätdynamik som eliminerar behovet av förstärkarinställningar möjliggör ett oöverträffat signal-till-brusförhållande, där svaga signaler inte försvinner bland starkare signaler orsakade av exempelvis kuggingrepp. Med Intellinova Compact är mäteffektiviteten och noggrannheten för såväl stötpuls- som vibrationsmätning bättre än någonsin.

SPM HD för stötpulsmätning

Intellinova Compact nyttjar mätmetoden SPM HD för stötpulsmätning. Det är en raffinerad och patentsökt metod lämplig för alla typer av applikationer och särskilt för långsamtgående utrustning. SPM HD kombinerar de unika egenskaperna hos stötpulsgivaren med avancerade digitala algoritmer med inspiration från traditionell vibrationsanalys. Metoden utnyttjar på bästa möjliga sätt kapaciteten hos både hårdvara och mjukvara för att uppnå maximal prestanda. De sofistikerade digitala algoritmerna ger en mycket bra dynamik och medför att metoden kan urskilja nyttosignalen från brus och andra störningar.

Med optimal kostnadseffektivitet per mätkanal är Intellinova Compact en högpresterande och lättanvänd lösning för modern tillståndskontroll.

Leverans

Intellinova Compact är tillgänglig för leverans andra kvartalet 2011.