SPM Instrument presenterar HD ENV – en ny era inom vibrationsövervakning

SPM Instrument, världsledande leverantör av teknik och produkter för tillståndskontroll, tillkännager nu lanseringen av HD ENV®, en ny HD-teknik för tidig detektering av kugg- och lagerfel.

HD ENV® är en innovation inom vibrationsövervakning och ett idealiskt komplement till traditionell vibrationsanalys. Metoden kan på ett mycket tidigt stadium upptäcka maskinproblem som i allmänhet är svåra att hitta i god tid med konventionella vibrationstekniker, som exempelvis kugg- och lagerskador. Metoden utnyttjar skickligt konstruerade och patenterade algoritmer för digital signalbehandling där den verkliga högsta toppen i vibrationssignalen bibehålls. Relevanta signaler som “drunknar” i övrigt maskinbuller påvisas tack vare högupplöst digital enveloping, som skiljer ut och framhäver intressanta signaler från den totala maskinvibrationssignalen.

HD ENV® har enastående prestanda tack vare nyttjandet av modern och innovativ teknologi. Måttenheten är HD Real Peak, ett skalärt värde uttryckt i decibel. HD Real Peak representerar de verkliga amplitudnivåer som finns i den envelopade signalen och är det värde som används för att bedöma hur långt gången en skada är. HD Real Peak används också för att aktivera larm. I kombination med order tracking och symptom enhancement är en FFT-analys av signalen mycket användbar för att fastställa signalkällan. Spektrum och tidssignaler är exceptionellt tydliga och ger en lättolkad ögonblicksbild av maskinkondition med oöverträffade förvarningstider på potentiella problem.

Att skapa mätuppdrag för HD ENV® i den diagnostiska mjukvaran är okomplicerat. Användaren kan enkelt välja mellan ett antal fördefinierade filter, utformade för att upptäcka skador eller avvikelser i olika stadier av utveckling. HD ENV kan användas för övervakning av maskiner i ett brett varvtalsområde från 15-20 000 RPM.

HD ENV® möjliggör detektion av kugg- och lagerfel i ett mycket tidigt skede och därmed kan skadans utveckling följas noggrant genom alla stadier. Förlängda förvarningstider maximerar planeringshorisonten för olika typer av underhållsåtgärder och gör det möjligt att effektivisera underhållet.

HD ENV® kan användas med befintliga vibrationsgivarinstallationer och är därför snabbt och enkelt att integrera i befintlig industriell infrastruktur.

För mer information, kontakta:

SPM Instrument AB
Tel 0152-225 00 eller info@spminstrument.se.

Ladda ner pressreleasen.