SPM Instrument presenterar banbrytande portabla instrument för extrema Ex-zoner

SPM Instrument, ledande leverantör av teknik och utrustning för tillståndskontroll, lanserar nu de IECEx- och ATEX-certifierade portabla mätinstrumenten Leonova Diamond® IS och Leonova Emerald® IS. Instrumenten innebär nya sofistikerade möjligheter för tillståndskontroll i potentiellt explosiva miljöer, inklusive zonerna 0, 1 och 2.

SPM HD och vibrationsanalys på tre kanaler

Leonova Diamond® IS och Leonova Emerald® IS är de första portabla mätinstrumenten för Ex-miljö som innehåller stötpulsmetoden SPM HD® för tillståndskontroll av rullningslager. Med kapacitet att mäta i varvtalsområdet 1-20 000 RPM överträffar metoden traditionell vibrationsmätning på många applikationer. SPM HD kan användas framgångsrikt på alla typer av maskiner med rullningslager och är ett perfekt komplement till vibrationsanalys.

Leonova Diamond® IS är också det första ATEX/IECEx-certifierade instrumentet med tre sant parallella vibrationskanaler, som möjliggör avancerad vibrationsmätning (40 KHz, 25 600 linjer) och balansering. Båda instrumenten utnyttjar högeffektiv HD Order Tracking för stötpuls- och vibrationsmätning, som ger kristallklara mätresultat även på utrustning med variabelt varvtal.

Stefan Lindberg, VD på SPM Instrument AB: “Vi strävar ständigt efter att utveckla och leverera förstklassiga produkter för tillståndskontroll till världens industrier. Leonova Diamond® IS och Leonova Emerald® IS är ett resultat av denna strävan. Vår FoU-avdelning har konstruerat två instrument av absolut högsta klass som förbättrar möjligheterna för underhållspersonal att utföra avancerad tillståndskontroll i explosionsfarliga miljöer."

Ladda ner pressreleasen.