SPM Instrument lanserar onlinesystemet Intellinova Compact Ex

SPM Instrument, världsledande leverantör av teknik och produkter för tillståndskontroll, presenterar nu Intellinova® Compact Ex, det senaste tillskottet i produktfamiljen Intellinova® för onlinemätning på roterande maskiner.

Onlinesystemen i Intellinova®-familjen utökas nu med en Ex-godkänd version. Intellinova® Compact Ex är ett onlinesystem med hög prestanda, väl lämpat för säker fjärrövervakning av industriella miljöer med mätpunkter placerade i riskområden. Olja och gas, offshore och petrokemisk industri, gruvor och sockerraffinaderier är några exempel på industrier där Intellinova® Compact Ex är den idealiska lösningen för tillståndsövervakning på bland annat pumpar, fläktar, växellådor och vinschar. Systemet, som kommer komplett med strömförsörjning, kabelgenomföringar och Ex-barriär i ett Ex nR-klassat skåp, är avsedd för montering i Ex-zon 2 för konditionsmätning på givare placerade i zon 0, 1 eller 2.

Detta avancerade system för Ex-miljöer erbjuder den starkaste kombinationen av tillgängliga mämetoder. Vibrationsmätning (DC till 40 kHz) med HD Order Tracking och sofistikerad analys i kombination med mätmetoden SPM HD® för stötpulsmätning i varvtalsområdet 0,1-20.000 RPM ger maximal flexibilitet för att upptäcka och lokalisera maskinproblem. Systemet hanterar även användardefinierade mätningar via analoga ingångar och OPC, som exempelvis tryck, flöde eller last, etc.

Intellinova® Compact Ex är kompatibelt med övriga versioner av Intellinova®. Systemet kan köras som fristående enheter eller i ett integrerat system där de enskilda enheterna kommunicerar med en gemensam databas i ett Ethernet-nätverk. Små enheter monterade nära de övervakade maskinerna gör systemet skalbart och möjliggör optimal kostnadseffektivitet per mätkanal.

Intellinova® Compact Ex finns i fyra versioner, var och en med en fast kanalkonfiguration för stötpuls- och/eller vibrationsmätning. Alla versioner har flera varvtals- och analoga ingångar samt statusutgångar.

Intellinova® Compact Ex är tillgängligt för leverans under Q1, 2015.

Ladda ner pressreleasen.