Intellinova Parallel MB measurement unit

SPM Instrument lanserar Intellinova Parallel MB

SPM Instrument, ledande global leverantör av teknik och produkter för tillståndskontroll, introducerar nu Intellinova® Parallel MB, en ny medlem i den framgångsrika Intellinova-familjen av system för onlineövervakning av roterande maskiner. Det parallellmätande systemet Intellinova® Parallel MB är en mycket effektiv övervakningslösning för industriella applikationer inom ett brett område.

Intellinova® Parallel MB är en liten, robust enhet för parallell konditionsmätning på fyra kanaler. Denna kompakta enhet kan köras online eller offline och stödjer all vibrations- och stötpulsteknik, inklusive HD-teknikerna HD ENV® och SPM HD® för överlägsen övervakning av vibrationer, smörjstatus och lagerkondition, och ger omedelbar konditionsutvärdering.

Hög prestanda och enkel konfiguration

Intellinova® Parallel MB är avancerad vibrationsanalys och stötpulsmätning i en liten, högpresterande förpackning. Noggrann hårdvarudesign och dito komponentval ger exceptionellt korta reaktionstider och högeffektiv datainsamling. Systemet är väl lämpat för en mängd olika industriella applikationer där ett typiskt exempel är en motor/fläkt- eller motor/pump-kombination.

Enheten är lätt att konfigurera med hjälp av vridomkopplare på frontpanelen. I offlineläge väljs lämplig konfiguration för mätuppdraget från ett stort antal fördefinierade inställningar lagrade i en intern konfigurationsfil. När enheten är i onlineläge konfigureras mätningarna via Modbus-mastern. För att säkerställa att inga kritiska förändringar går obemärkt förbi kan enheten ställas in att upprepa mätningarna så ofta som möjligt. Systemet har avancerade och flexibla larmfunktioner, vilket möjliggör omedelbar och pålitlig information om förändringar i maskinens driftskondition.

Perfekt för operatörsunderhåll

I anläggningar där man tillämpar operatörsunderhåll för att optimera driftsäkerheten är Intellinova® Parallel MB ett utmärkt val för primär tillståndskontroll. I offlineläge kan Intellinova® Parallell MB anslutas exempelvis till en varningslampa, en siren, brytare eller annan extern enhet som varnar vid symptom som kugg- och lagerfel, obalans, smörjkondition etc. Om höga värden uppmätts kan uppföljande mätningar och ytterligare analys göras med hjälp av ett portabelt instrument på enhetens isolerade signalutgång.

Poängen är att inte lägga tid på manuella mätningar så länge maskinkonditionen är normal. Tanken är att maskinerna inte ska behöva stoppas annat än för planerat underhåll. Vi sökte efter en enkel och tillförlitlig metod för att göra det möjligt för maskinen att själv berätta om något inte står rätt till. Med en fungerande och tillförlitlig enhet för vibrationsövervakning på plats kan vi spara många mantimmar genom att inte rutinmässigt utföra rondmätningar utan bara mäta när det behövs,” säger Anders Ramström, underhållsingenjör på Scania Industrial Maintenance som har deltagit i utvecklingen av Intellinova® Parallel MB.

Problemfri kommunikation med styrsystem

Intellinova® Parallel MB är också enkelt att integrera i befintliga automationssystem via kommunikationsprotokollet Modbus RTU för problemfri överföring av mätresultat till PLC, SCADA eller andra styrsystem.

För mer information, vänligen kontakta:

SPM Instrument AB
Telefon +46 (0)152-225 00 eller info@spminstrument.se.

Ladda ner pressreleasen.