SPM Instrument lanserar Condmaster Ruby 2018

SPM Instrument AB, ledande global leverantör av teknik och produkter för industriell tillståndskontroll, offentliggör idag lanseringen av Condmaster® Ruby 2018, den senaste versionen av denna omfattande programvara för tillståndskontroll, diagnostik och felsökning.

Med Condmaster® Ruby 2018 har vi gjort det enkelt för underhållsavdelningen att få ut det mesta av företagets tillståndskontroll. Den nya versionen av den funktionsspäckade programvaran har genomgått den mest omfattande uppgraderingen hittills, där en rad nya kraftfulla funktioner och förbättringar har införts för att ge användarna ännu större kontroll och möjligheter till egna anpassningar.

Arbeta snabbare och smartare

I Condmaster® Ruby 2018 är det enklare än någonsin att se vad som händer i den övervakade utrustningen och få kontroll på eventuella behov av underhållsinsatser.

Ett nytt grafiskt utseende ger betydande visuella förbättringar och snabbare åtkomst till de vanligaste funktionerna via det nya menyfliksområdet, och med alla menyalternativ grupperade under en ny systemövergripande menyknapp.

Den Grafiska översikten, en mycket central del av Condmaster® Ruby, har fått en genomgripande modernisering och vidareutveckling, något som möjliggör visualisering av den övervakade utrustningen och dess mekaniska kondition i ett intuitivt top down-perspektiv. Utökade möjligheter att anpassa programmet gör det möjligt för användare att organisera komponenter och objekt för att skapa ett personligt anpassat arbetsflöde, där relevanta data snabbt kan nås och analyseras. Genom att använda konditionssammanfattningar och färgzoner, som visar driftskondition i grönt-gult-rött, får man en snabb och mycket effektiv överblick över maskinkonditionen på olika nivåer; från hela anläggningen ända ner till enskilda mätpunkter. Det har aldrig varit enklare att snabbt gå från översiktsvy till detaljerade mätdata för att analysera komplexa maskinproblem.

Den nya funktionen Condition View är ett mångsidigt och kraftfullt verktyg för presentation och vidare analys. Flera olika typer av grafer (exempelvis spektrum, tidssignaler, konditionstrender m.m.) och mätuppdrag – såsom mätningar från både driv- och icke-drivsida på en vals eller tidssignaler från flera positioner – kan kombineras i ett enda fönster, vilket på ett effektivt sätt ger en helhetsbild av driftskonditionen.

Stöd för Intellinova Parallel EN

Condmaster® Ruby 2018 har stöd för Intellinova® Parallell EN, nästa generations avancerade onlinesystem. En rad nya funktioner för detta högpresterande system inkluderar bland annat live-visning av globala värden, villkor och enhetsstatus. Gruppmätning, kontinuerlig mätning för detektion av transienta händelser (Seamless measurement) och upprepande mätning vid ledig processorkapacitet (Idle time measurement) är exempel på andra nya kraftfulla funktioner. För kommunikation med Intellinova® Parallel EN används den nya Condmaster Entity Server, en webbportal där Intellinova® Parallel EN-enheter kan hanteras och övervakas i realtid.

För mer detaljerad information, kontakta din närmaste SPM-representant.

Ladda ned pressreleasen.