SPM Instrument introducerar nytt elektroniskt stetoskop

SPM Instrument presenterar nu en ny version av sitt populära elektroniska stetoskop. Att lyssna på maskinljud för att avgöra den troliga källan till avvikande ljud är vanligt på underhållsavdelningar inom alla branscher.

Maskinfel visar sig på en mängd olika sätt. En av de mest utbredda metoderna för att upptäcka mekaniska problem är att lyssna till ljudet av maskinens olika delar. SPM:s nya stetoskop ELS14 är en praktisk och lättanvänd elektronisk enhet som kan användas för att lokalisera källan till mekaniskt ljud i ett brett applikationsområde. Det kan också användas som en "second opinion"-verktyg för att verifiera avvikelser som påvisats med hjälp av olika mätinstrument. Lagerkondition och ljud från växlar, pumpar eller elektriska relän är bara några av de ljud som kan identifieras, förstärkas och bedömas.

Överlägsen känslighet och ljudkvalitet

Stetoskopet ELS14 har överlägsen känslighet och exceptionell ljudkvalitet. Hög-, mellan- eller lågfilter kan väljas för att framhäva relevanta frekvenser; lämpligt filter väljs med en enda knapptryckning och volymen justeras på samma enkla sätt. Hörselskydd stänger effektivt ute ljud från omgivningen.

ELS14 är batteridrivet och levereras med ett internt SD-kort och inspelningsmöjligheter, vilket möjliggör att ljud kan spelas upp från enheten och även lagras som ljudfiler för vidare utvärdering eller framtida jämförelser.

Stetoskopet, som enkelt manövreras med en hand, är robust men har ändå låg vikt. Det har ett IP55-klassat hölje och levereras med en tålig väska och ett set om två spetsar (60 respektive 290 mm långa). Fästet för mätspetsen är detsamma som i föregångaren ELS12, vilket möjliggör fortsatt användning av befintliga mätspetsar.