SPM Instrument introducerar kombinationsgivaren DuoTech

SPM Instrument, Sverige, världsledande leverantör av teknik och produkter för tillståndskontroll, tillkännager nu den globala lanseringen av DuoTech®, en ny multifunktionell accelerometer för vibrations- och stötpulsmätning.

Överlägsen kombination av HD-teknologier

I DuoTech®-accelerometern förenas två av de mest använda och framgångsrika metoderna för tillståndskontroll: vibrationsmätning och stötpulsmätning. Kombinationen av de patenterade mätmetoderna HD ENV® och SPM HD® ger maximal flexibilitet och möjliggör överlägsen övervakning av smörjstatus och lagerkondition, där skadans hela utveckling kan följas, såväl som detektering av vibrationsrelaterade problem.

Den nya mätmetoden HD ENV® tillför en ny dimension inom vibrationsmätning. Denna envelopingteknik använder patenterade algoritmer för digital signalbehandling för att i ett mycket tidigt stadium upptäcka kugg- och lagerskador. DuoTech®-accelerometern kan också användas för traditionell vibrationsmätning för att hitta obalanser, uppriktningsfel, vibrationsproblem, bladpassagefrekvenser, drivremsproblem och lösa delar.

Den mycket framgångsrika metoden SPM HD® för stötpulsmätning ger tillförlitlig information om smörjning och lagerkondition. Omedelbar konditionsutvärdering ges i form av en lättförståelig skala i grönt-gult-rött.

"DuoTech kombinerar det bästa av två banbrytande metoder för tillståndskontroll. Omfattningen av de maskinproblem som kan detekteras och övervakas, de exceptionellt tydliga mätresultaten och de långa förvarningstider som möjliggörs med HD ENV och SPM HD – de är alla oöverträffade i jämförelse med andra mätmetoder", säger Stefan Lindberg, CEO på SPM International.

Prestanda utan kompromisser

Noggranna fälttester har bekräftat att DuoTech® har mycket imponerande prestanda, tack vare nyttjandet av digital teknik och omsorgsfullt konstruerad mekanik. Accelerometern ger tillförlitliga avläsningar med hög mätnoggrannhet i höga och låga frekvensområden.

Den robusta designen gör DuoTech® mycket väl lämpad för en mängd olika industriella applikationer, inklusive sådana i tuffa och potentiellt explosiva miljöer. Vid mätning med bärbara instrument ger DuoTech® i snabbkopplingsversion en felfri signalöverföring.

Flexibilitet och kostnadseffektivitet

DuoTech® är IEPE-kompatibel med 100 mV/g som nominell känslighet och ansluts till vanliga vibrationsingångar. Detta medför enkel integration med befintligt kablage och gör den till ett utmärkt och kostnadseffektivt val för ersättning av befintliga givare, med flexibilitet att välja den optimala mätmetoden för en viss typ av problem eller tillämpning som en ytterligare fördel.

För mer information, vänligen kontakta:

SPM Instrument AB
Telefon +46 (0)152-225 00 eller info@spminstrument.se.

Ladda ner pressreleasen.