Airius sensor, battery-powered version

SPM Instrument introducerar den trådlösa vibrationsgivaren Airius

SPM Instrument AB, världsledande leverantör av teknologi och produkter för tillståndskontroll, tillkännager idag lanseringen av Airius® trådlösa vibrationsgivare för fjärrövervakning av industriell utrustning.

Airius är en trådlös vibrationsgivare idealisk för fjärrövervakning av typisk produktionsutrustning som pumpar och fläktar. Airius är designad och tillverkad av SPM Instrument och bygger därmed på 50 års erfarenhet av att utveckla pålitliga och branschledande lösningar för tillståndskontroll.

Trådlös teknologi – kostnadseffektivt, praktiskt och säkert

Med fjärrövervakning av maskiner kan underhållsavdelningen lägga mindre tid på ronderingsmätning och mer på att göra förbättringar på andra områden. Det innebär även mindre kostnader för kablage och annan hårdvara som krävs för användning av trådbundna givare.

Givarna är också idealiska för övervakning av svåråtkomliga maskiner och sådana som är avlägset placerade eller står i ogästvänliga eller riskabla miljöer – överallt där trådlös dataöverföring är praktisk eller till och med en fråga om personalens arbetsmiljö och säkerhet.

De trådlösa Airius-givarna är ett logiskt första steg i att börja med tillståndskontroll. Det är enkelt att börja med den nya molnbaserade applikationen Condmaster®.NET , tillhandahållen via SPM Cloud, som ger enkel åtkomst till mätdata genom ett användarvänligt grafiskt gränssnitt, för att sedan expandera med den avancerade mjukvaran Condmaster® Ruby för analys och diagnostik.

Branschledande mätteknologi

Airius är en MEMS-baserad givare med digital utgång, som mäter triaxiell vibration och temperatur. Givaren finns för närvarande i två versioner; en mäter i frekvensområdet 10-1000 Hz, den andra mellan 2-1000 Hz och 10-5000 Hz med stöd för enveloping. Airius stödjer flera olika vibrationsmätuppdrag per givare, med ett användardefinierat antal tidsbaserade mätningar per dag. Algoritmer för signalbehandling och beräkningsrutiner är desamma som i det avancerade onlinesystemet Intellinova® och de sofistikerade handinstrumenten Leonova® Diamond och Leonova® Emerald.

Problemfri användning och enkel integration i befintlig IT-miljö

De praktiska och robusta Airius-givarna har en kompakt design och ett effektivt och energibesparande kommunikationsprotokoll. Den noggranna konstruktionen innebär många års problemfri användning och stabil tillståndskontroll. Tack vare väletablerad och stabil Wi-Fi-teknik för dataöverföring är Airius en lättanvänd lösning som fungerar utmärkt i befintliga IT-miljöer. Med kapslingsklass IP69 är Airius den tåligaste givaren i SPM:s sortiment, lämplig även för de mest krävande miljöer.

Snabb installation och smidig konfiguration

Airius-givarna kräver ingen gateway eller extra utrustning utöver Wi-Fi-routrar. Givarna har den snabbaste responstiden i sitt segment, vilket möjliggör snabb och smidig installation och idrifttagning. Appen SPM Connect, tillgänglig för Android och iOS-enheter, används för att konfigurera nödvändiga kommunikationsparametrar för att ansluta till databasen. Stöd för REST API gör det möjligt för andra enheter eller styrsystem att hämta vibrationsdata från givaren.

Airius-givarna och SPM Connect-appen finns tillgängliga för leverans respektive nedladdning. Airius Ex, för potentiellt explosiva miljöer, släpptes under hösten 2019.

Downloads

Press releases
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
AiriusII_LTE-M_Front.png English (United Kingdom) 2 MB 6/24/2021
Airius II LTE-M press photo in png format
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
Airius_press_photo.png English (United Kingdom) 7 MB 9/5/2019
Airius sensor press photo in png format
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
Pressrelease_LTE-M_A.pdf Swedish (Sweden) 305 kB 11/16/2021
Pressmeddelande, Airius II LTE-M
Pressrelease_LTE-M_B.pdf English (United Kingdom) 303 kB 11/16/2021
Airius II LTE-M press release
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
PR_Airius_EN.pdf English (United Kingdom) 223 kB 9/7/2021
SPM Instrument introduces the wireless Airius vibration sensors
PR_Airius_SV.pdf Swedish (Sweden) 224 kB 9/7/2021
SPM Instrument introducerar den trådlösa vibrationsgivaren Airius