Man i varselkläder i industriell miljö
Foto: Pichano

SPM Instrument ingår samarbetsavtal med Pichano

SPM Instrument har den 1 november 2018 ingått samarbetsavtal med industriserviceföretaget Pichano med bas i Timrå. Som officiell partner till SPM kommer Pichano att i området södra Norrland förstärka SPM:s kundsupport i form av konsultmätningar, utredningar, installation och andra tjänster inom tillståndskontroll med hjälp av HD-teknologi anpassad för Industri 4.0.

Pichano är en industripartner med ett brett utbud av produkter och tjänster inom industriservice och underhåll, legotillverkning, skärande bearbetning samt svets och smide. Företaget har lång och gedigen erfarenhet av service- och reparationstjänster till kunder inom processindustrin. Främst utför man kvalificerade uppdrag inom branscherna papper, massa, kemi, stål, biobränsle och vattenkraft. Pichano har verksamhet i Husum, Härnösand, Timrå, Sundsvall och Gävle.

Samarbetet offentliggjordes av Pichanos VD, Pär Melin, och SPM Instruments försäljningschef för Sverige & Danmark, Tomas Årman, under en konferens arrangerad av tankesmedjan Sustainability Circle som hölls vid Pichanos anläggning i Gävle den 14 november. Pär Melin säger i en kommentar: ”Samarbetsavtalet är ett steg i Pichanos strategi att bli en av de ledande leverantörerna inom industriservice och underhåll efter Norrlandskusten. Med avtalet får vi tillgång till expertis inom området tillståndskontroll och kan bredda vårt kunderbjudande.

Tomas Årman säger: ”Vi ser fram emot ett långt samarbete med Pichano, som har en god förståelse för tillståndskontrollens ekonomiska betydelse och fördelar för svensk industris konkurrenskraft.

Sustainability Circle är en tankesmedja ägd av drygt femtio svenska företag som arbetar för att utveckla nästa generations smarta och hållbara underhåll för svensk industri. Omkring femhundra personer bedriver aktivt teknisk konsultverksamhet inom industriteknik i Sustainability Circles nätverk.