En grupp människor samlade framför en byggnad med kvinnor i färggranna indiska klänningar på främsta raden
SPM Instrument Indiens team med besökare från SPM's huvudkontor.

SPM Instrument Indien firar trettio år

Den 23 juli 2021 firar SPM Instrument Indien 30-årsjubileum. I och med företagets etablering startade för första gången inhemsk tillverkning av högkvalitativa instrument för tillståndsövervakning i Indien.

SPM har funnits på den indiska marknaden sedan mitten av 1980-talet, inledningsvis genom ett lokalt distributörsavtal. I juli 1991 startade det indiska dotterbolaget SPM Instrument Indien sin verksamhet i Hyderabad i sydöstra Indien, där huvudkontoret fortfarande är beläget. Med tiden har verksamheten expanderat med fem lokala kontor i Baroda, Chennai, Delhi, Kolkata och Mumbai och företaget finns därmed representerat i viktiga regioner i hela landet.

Under det senaste decenniet har SPM Instrument India mognat till ett kunskaps- och applikationsdrivet företag och en leverantör av avancerade tekniklösningar. Detta har varit en nyckel till framgång och har gjort det möjligt för företaget att bli ”Preferred supplier” (prioriterad leverantör) av onlinesystem för tillståndskontroll hos ledande företag som Tata Steel och andra. SPM Instrument Indien är dessutom stolta över att vara prioriterad leverantör av portabel utrustning för tillståndskontroll till den indiska marinen.

SPM Instrument Indiens kundbas har ökat kontinuerligt genom åren och där finns idag anläggningar inom praktiskt taget alla branscher, inklusive metall/stål, papper och massa, cement, raffinering/petrokem och verkstadsindustri, samt den indiska flottan och järnvägen.

Idag sysselsätter SPM Instrument Indien mer än femtio personer, inklusive produktions- och servicepersonal.