Photo: Linnaeus University

Sjöfartshögskolan i Kalmar utbildar med Leonova Diamond

På Sjöfartshögskolan i Kalmar har utrustning från SPM använts i utbildningen under många år. Nu väljer man att uppgradera till det senaste och mest kraftfulla portabla instrumentet för mekanisk tillståndskontroll, Leonova Diamond.

Sjöfartshögskolan är en del av Linnéuniversitetet i Kalmar och Växjö. Här bedrivs forskning och utveckling på området operativ verksamhet inom svensk och internationell sjöfart. Sjöfartshögskolan har flera laboratorier och omfattande laborationsutrustning, bland annat för maskin- och underhållsteknik. På Sjöfartshögskolan studerar cirka 700 studenter årligen på utbildningsprogrammen för sjökaptener, sjöingenjörer, drifttekniker och driftingenjörer. Dessutom deltar nästan lika många i Sjöfartshögskolans uppdragsutbildningar eller kurser för yrkesverksamma sjöbefäl. Sjöfartshögskolan i Kalmar är en av två sjöfartshögskolor i Sverige.

När sjöfartshögskolan nu byter upp sig till Leonova Diamond får studenterna bland annat tillgång till den patenterade mätmetoden SPM HD, avancerad vibrationsanalysoch många andra kraftfulla och användbara funktioner. Leonova finns också i EX-version för användning i potentiellt explosiva miljöer som exempelvis oljetankers och gastankfartyg.

Thomas Knudsen, universitetsadjunkt i Maskin och Underhållsteknik förklarar varför man väljer Leonova Diamond: ”När jag en gång började studera på sjöfartshögskolan i Kalmar var det med anledning av deras rykte som Sveriges ledande skola för bland annat sjö- och driftsingenjörer med avseende på utrustning, kunskap och närhet till lärarkollegiet. När jag efter flera år som fartygsingenjör återvände till skolan men nu i roll som lärare samt ansvarig för utrustningen i vårt underhållslaboratorium var det med en fast beslutsamhet att hålla denna tradition vid liv. Vi investerar därför kontinuerligt i branschmässig utrustning av toppkvalitet till våra laboratorier. Valet föll med lätthet på SPM:s senaste och mest kraftfulla instrument för tillståndskontroll. Utbildningen vi fått tillhandahållen på SPM:s huvudkontor i Strängnäs gör att vi lärare kan ge den högsta nivå av kvalitet på utbildningen av våra studenter. Jag och mina kolleger känner att vi med vårt senaste inköp tagit ytterligare ett stort steg framåt mot att bevara vår ställning som Sveriges ledande sjöfartshögskola.”