The Onyx paper plant in Massachusetts, USA. Photograph: Onyx Specialty Papers, Inc.

Onyx Specialty Papers växlar upp för effektivare underhåll med Leonova Diamond

Långvariga Leonova-användaren Onyx Specialty Papers, Inc. i Massachussetts, USA har nyligen uppgraderat till Leonova Diamond, den senaste versionen av det bärbara instrumentet.

På pappersbruket Onyx Specialty Papers har man använt Leonova Infinity för att felsöka lagerproblem på motorer och pumpar sedan 2007. Med syfte att ytterligare förbättra anläggningens prestanda och tillförlitlighet har man nu valt att uppgradera till Leonova Diamond, det första portabla instrumentet med mätmetoden SPM HD för tillståndskontroll på rullningslager. 

Investeringen görs för att få möjlighet att använda det senaste instrumentet och programvaran, vilket gör det möjligt att förbättra och utöka omfattningen av fabrikens nuvarande tillståndskontroll. Förutom fördelarna med den banbrytande mätmetoden SPM HD kan Onyx underhållsavdelning nu också dra nytta av tre-kanals vibrationsmätning och möjligheten att använda triaxiella accelerometrar. En ytterligare fördel med uppgraderingen är möjligheten att ansluta till befintliga, väggmonterade vibrationsmoduler för övervakning av drivaxelns lagringar.

Databasen består för närvarande av drygt 1100 mätpunkter som täcker motorer, pumpar och filtledvalsar och snart även växellådslager. Framtida utveckling av tillståndskontrollen kan inkludera FFT-mätning för att upptäcka elektriska fel på motorerna, samt lagerövervakning på långsamtroterande växellådor och torkcylindrar (8-56 RPM) med hjälp av SPM HD. 

Läs mer om Onyx Specialty Papers, Inc. här (på engelska).