Nordic Brass Gusum fortsätter införa tillståndskontroll online

Nordic Brass Gusum genomförde under sommaren 2013 den första etappen av en investering i utrustning för tillståndskontroll av hydraulstyrningen till mässingspressverket. I sommar inleds etapp 2.

Onlinesystemet Intellinova Compact med arton kanaler kommer att användas för att övervaka anläggningens mekaniska kondition, bl.a. lagerkondition, samt smörjtillstånd för pumpar och drivmotorer. Huvudpumparnas mätpunkter är kopplade mot varsin digital utgång som bryter och stänger ner pumpen vid larm.

Mats Sporre, avdelningschef, kommenterar: "Det var dags att ersätta vårt gamla övervakningssystem från SPM och vi valde då att investera i Intellinova Compact, som vi anser ger oss bra möjligheter till effektivare övervakning, ökad driftsäkerhet och bättre uppföljning. Utbildning ingår också i paketet, vilket är en förutsättning för att vi ska kunna dra full nytta av systemets funktioner. Våra operatörer kommer att kunna följa mätresultat och trender kontinuerligt via en skärm i kontrollrummet.

Nordic Brass Gusum har specialkompetens och lång erfarenhet av mässingsproduktion. Fabriken i Gusum har en tillverkning på ca 40 000 ton mässing per år i form av stänger, profiler, tackor och mutter. Merparten levereras till den nordiska marknaden.