Demomaskin med LineLazer mäthuvuden och läsplatta med uppriktningsappen LineLazer

Laseruppriktning enklare än någonsin med LineLazer-appen från SPM Instrument

SPM Instrument lanserar nu appen LineLazer för snabb och användarvänlig laseruppriktning av roterande utrustning. Appen, som är avsedd för användning tillsammans med de trådlösa mätenheterna i det laserbaserade LineLazer-konceptet, garanterar en smidig axeluppriktning. Appen, som kan användas på Windows-, iOS- och Android-enheter är gratis och kan laddas ner från App Store och Google Play.

Med den nya LineLazer-appen är det enklare än någonsin att få jobbet gjort. Appen guidar användaren genom hela uppriktningsprocessen på ett intuitivt sätt med hjälp av ett visuellt tilltalande och lättförståeligt grafiskt gränssnitt i 3D.

Mycket tonvikt har lagts på att skapa en användarvänlig app som gör uppriktningsprocessen så enkel som möjligt för användaren. Möjligheten att rotera den virtuella maskinen för en live 3D-vy från alla riktningar underlättar förståelsen, medan funktionen kontinuerligt svep, som möjliggör mätning under rotation, sparar mycket tid. Appen kan visuellt förstärka feluppriktningen, vilket gör det enkelt att se vertikala och horisontella vinkelfel samt offset.

När systemet har fastställt graden av feluppriktning ger appen tydlig och okomplicerad vägledning direkt på skärmen om vilka korrigeringar som behövs för en perfekt axeluppriktning. När proceduren är klar kan användaren spara detaljer och resultat i en rapport som kan nyttjas vid nästa uppriktningstillfälle. Rapporterna kan också delas som PDF-filer via epost.

Viktiga funktioner och fördelar med LineLazer-appen är:

 • Precisionsuppriktning med pålitliga resultat
 • Intuitivt gränssnitt med förbättrad 3D-grafik
 • Responsiv design
 • Kontinuerligt svep
 • Visuell förstärkning av feluppriktning
 • Mjukfotskontroll
 • Låsta fötter
 • Kompensation för termisk tillväxt
 • Toleranskontroll
 • Demonstrationsläge
 • Gratis nedladdning av appen – ingen licens krävs

Mätenheterna*) och appen utgör tillsammans ett kostnadseffektivt system för laseruppriktning utan behov av en datalogger. Mätenheterna ger noggranna och pålitliga mätningar, och appen kan användas på alla bärbara datorer, surfplattor och smartphones (minsta rekommenderade skärmstorlek är 5”) med Bluetooth; ladda bara ned appen och anslut till mätenheterna. Appen har ett demo-läge, som innebär att användarna kan simulera uppriktningsförlopp och testa appens funktionalitet även utan mätenheterna.

*) Appen kan användas tillsammans med den nya generationen av LineLazer mätenheter (LLS10 och LLM10). Mätenheter som redan levererats till kunder kräver en firmwareuppgradering för att kommunicera med appen; kontakta din SPM-representant för mer information.

Downloads

Press releases
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
App_3.png 18 MB 10/1/2019
LineLazer press photo in png format
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
PR_LineLazer_A.pdf Swedish (Sweden) 926 kB 10/1/2019
SPM Instrument introducerar LineLazer app för uppriktning
PR_LineLazer_B.pdf English (United Kingdom) 925 kB 10/1/2019
SPM Instrument introduces the LineLazer app