Elektro Dynamo investerar i portabelt EX-instrument för tillståndskontroll

Elektro Dynamo i Helsingborg är ett serviceföretag inom den elektromekaniska branschen med inriktning mot försäljning och service av industrikomponenter. För att kunna växa och utöka sina servicetjänster inom konditionsmätning har Elektro Dynamo nu valt att köpa in SPM:s senaste portabla mätinstrument, Leonova Emerald IS, som möjliggör mätningar i ATEX-klassade områden.

Elektro Dynamo har ett långvarigt samarbete med SPM Instrument och använder sedan tidigare den föregående generationen portabla instrument från SPM, Leonova Infinity. Det nya instrumentet Leonova Emerald IS är IECEx- och ATEX-certifierat för zonerna 0-2 och innehåller bland annat den prisbelönta och patenterade mätmetoden SPM HD och ett kraftfullt paket för vibrationsanalys, balanseringsfunktion m m.

Johnny Martinsson, Teknisk Chef, kommenterar investeringen: ”Det var ett självklart val för oss att investera i den senaste tekniken från SPM, då vi vill kunna erbjuda våra kunder en framkantsteknik inom förebyggande underhåll. Det innebär att vi, förutom att erbjuda service och reparationsarbeten, nu även kan mäta och balansera i ATEX-miljö.”

Helsingborgsbaserade Elektro Dynamo med 60 anställda är ett företag inom AxIndustries och verksamt i Helsingborg, Göteborg, Halmstad, Malmö och Lidköping.