China Petroleum Corp ökar industrisäkerheten med tidig förvarning

Efter att ha lärt sig av en incident på Formosa Plastic Corp som orsakade stora förluster för företag och miljösäkerhet för samhället, vill China Petroleum Corps raffinaderidivision förbättra industrisäkerheten som mer effektiv, pålitlig och med bättre förvarningstid under anläggningens drift. Med sådana implementeringar skulle ett avancerat onlineövervakningssystem förbättra och uppgradera deras förvarningseffektivitet för att förhindra framtida olyckor från att inträffa.

"I min tjänst på CPC Kaohsiung-raffinaderiet ägnar jag mer uppmärksamhet åt industrins säkerhet än produktionsprestanda. Det är viktigt att utveckla en bra industrisäkerhetskultur med ett pålitligt förvarningssystem för industrisäkerhet", säger Shui-Bo Chen, vice verkställande direktör för CPC , Raffinaderi Division. Efter Formosa-incidenten har CPC implementerat en högre nivå av förvarningssäkerhet på anläggningsutrustning och även tätare manuella rutininspektioner dag och natt.

Chen sa också att det är viktigt att upprätthålla produktionen men inte med risk för industriell säkerhet. Det vore bättre att bromsa produktionen för att säkerställa industrisäkerheten, annars skulle det vara skadligt för företaget om det skulle inträffa en större arbetsolycka med högre underhållskostnader och produktionsförluster. Detta kan också orsaka föroreningar för miljön och sociala kostnader för samhället. "Vi skulle förlora mer än vi skulle vinna", sade Chen.

Han påpekade också att före ett haveri skulle de flesta vanliga maskindelar utveckla tidiga varningssignaler. Med tidig upptäckt och tidigt underhåll bör detta förhindra att olyckor inträffar. Att vara beroende av regelbundna rutinunderhållsprogram enbart för att upptäcka problem är inte tillräckligt och sådana rutiner kommer sannolikt att utveckla en "blind fläck" för industriell säkerhet. Han kommenterade att den petrokemiska industrin är en mycket förorenande industri och att eventuella olyckor i hög grad skulle påverka miljön och samhället. Därför bör förebyggande åtgärder för riskhantering för den petrokemiska industrin vara proportionellt högre än för andra industrier.

Tidigare i Kaohsiung-raffinaderiet hade Chen bildat ett bra inspektionsteam för industrisäkerhet med en lösning för tidig förvarning, men det var mycket arbetsintensivt. Om det finns ett avancerat varningssystem för industrisäkerhet, kommer det att hjälpa dem ytterligare att få en mer effektiv och pålitlig förvarningslösning. Detta skulle samtidigt minska den operativa arbetskraften. Ett sådant system skulle dock behöva testas i fält och ytterligare utvärdering och analys skulle krävas av anläggningsingenjörer för att säkerställa full driftskompatibilitet.

För att förbättra och förbättra onlinesystemet för förvarning av industriell säkerhet, introducerade H & H Company of Taiwan SPM HD®-övervakningssystemet från SPM Instrument, Sverige. Detta nya övervakningssystem från SPM presenterades först i Kaohsiung igår.

Louis Ho, General Manager för H & H Company, påpekade att det nya tillståndsövervakningssystemet är lämpligt för petrokemi, stålverk, sjöfart och andra större industrier. Med kombinationen av datormjukvara och hårdvara från SPM ger systemet online tillståndsövervakning på maskiner i produktionslinjen och felanalys med upp till 6 månaders förvarningstid. Jämfört med manuell inspektion och traditionella onlinesystem är SPM HD® online-systemet känsligare för att fånga upp tidigt lagerfel och andra mekaniska felsymptom under drift. Detta kommer att hjälpa användare att förhindra att industriolyckor inträffar.

Varje utrustning kommer att utveckla sina egna unika egenskaper innan fel. SPM HD® online-systemet kan hjälpa till att analysera och ge användbar information när en komponent ska bytas ut, vilket ger tillförlitliga diagnostiska data automatiskt med spektrum- och tidssignalanalys. SPM-metoden inkluderar också två nivåer av stötpulsvärden som visar tillståndet för lagerskador och smörjtillstånd. Väldefinierat maskinstatustillstånd indikerat i grönt, gult eller rött tillåter användare att på ett tillförlitligt sätt planera för underhållsstopp och byte av maskindelar.

Detta SPM-system används ofta i Europa och USA, men används inte ofta i Taiwan.

Efter att ha deltagit i seminariet visade Mr Shui-Bo Chen stort intresse för systemet och har bjudit in H & H till fabriken för fälttester och utvärdering.

Den här artikeln kommer från Taiwan news

Rapporterad av: Qi-Feng Chen
Centrala nyhetsbyrån
2010-08-31