Autogenous Mill, Aurubis Bulgaria
Autogenous Mill No. 2. Photo: Aurubis Bulgaria AD

Lyckad lagerövervakning online på autogen kvarn med HD-teknologi

I denna fallstudie från bulgariska kopparproducenten Aurubis används stötpulsteknologin SPM HD för att övervaka lagren på drivaxeln till en produktionskritisk autogen kvarn i flotationsanläggningen.

Onlinesystemet Intellinova Compact visade redan från början av mätningarna stigande stötpulsnivåer, en indikation på en ytterringsskada. Tack vare precisionen i SPM HD-mätningarna kunde Aurubis ha full kontroll på utvecklingen av denna lagerskada under de följande arton månaderna, vilket gjorde det möjligt att planera lagerbytet till en lämplig tidpunkt. När lagret demonterats kunde skadan bekräftas, vilket framgår av bilderna i dokumentet.

Ladda ned hela caset (på engelska)

Case Study
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
CS_016B_Autogenous Mill_Aurubis_BG.pdf English (United Kingdom) 3 MB 11/10/2017
SPM HD case study on an autogenous mill at Aurubis Bulgaria.

Lösningar för gruvindustrin

Vårt produktsortiment är speciellt lämpat för tung gruvindustri där utrustning för tillståndskontroll måste tåla mekaniska och miljömässiga krafter.

Intellinova Compact

Intellinova® Compact är ett högpresterande onlinesystem, väl lämpat för fjärrövervakning eller industriella miljöer med mätpunkter i spridda grupper.

SPM HD

SSPM HD® är en patenterad vidareutveckling av stötpulsmetoden (SPM) som används för snabb, enkel och tillförlitlig information den mekaniska konditionen hos rullningslager.