Remdriven fläkt, elmotor och stora rör i industriell miljö
Våtskrubber.

Testinstallation med Airius trådlösa givare: Övervakning av skrubberfläkt

Denna fallstudie redogör för en testinstallation med Airius trådlösa vibrationsgivare på en skrubberfläkt inom livsmedelsindustrin.

Tack vare en digital signalprocessor (DSP), som bearbetar och omvandlar varje mätvärde från Airius till flera resultat, kan användare dra fördel av den fullskaliga funktionen i analys- och diagnosmjukvaran Condmaster, inklusive detaljerade spektrum och tidssignaler.

För att fånga upp indikationer på nedsatt lagerkondition och smörjproblem användes enveloped acceleration och temperaturmätningar, medan velocitymätningar användes för att detektera fel som obalans, uppriktningsfel och lösa delar.

Under testperioden upptäckte systemet mindre defekter relaterade till metall-mot-metall, uppriktningsfel och slitna kilremmar.

Ladda ned hela fallstudien (på engelska)

Case Study
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
CS_041B_Scrubber fan_UK.pdf English (United Kingdom) 1 MB 1/18/2024
Case study involving an Airius test installation on a scrubber fan in the food and beverage industry.

Airius – trådlös vibrationsgivare

Den trådlösa Airius-givaren är optimal för fjärrövervakning av typisk produktionsutrustning, svåråtkomliga maskiner och sådana som är avlägset placerade eller står i ogästvänliga eller riskabla miljöer. Airius håller ett vakande öga på dina maskiner genom att utföra tidsbaserade vibrations- och temperaturmätningar.

HD-teknologier

Tillståndskontroll med HD (High Definition)-teknologi ger extremt långa förvarningstider och maximerar därmed planeringshorisonten för underhållet. Utrustningens livslängd kan utnyttjas till fullo, reparationskostnaderna minskar och konsekvenser av oplanerat driftsstopp minimeras.

Trådlös övervakning

Trådlös övervakning är det smarta sättet att snabbt komma igång med fjärrövervakning av produktionsutrustning som pumpar och fläktar. Den treaxiella vibrationsgivaren Airius är hjärtat i SPM:s trådlösa övervakningslösning.