Damaged bearing cage.
Damaged bearing cage.

Lagerskada i råkvarn

Denna fallstudie handlar om upptäckten av en skadad rullhållare i en växellåda som driver en råkvarn i cementfabriken Hoang Mai i Vietnam.

Sedan 2015 övervakar onlinesystemet Intellinova Compact växellådans mekaniska kondition med hjälp av HD-teknologi. En tid efter att systemet installerades uppträdde de första tecknen på skador. Mätningar med SPM HD visade ökande stötpulsnivåer som indikerade problem med en rullhållare på den utgående axeln. Vid demontering av lagret från axeln konstaterades att rullhållaren var skadad.

Tack vare förvarningstiden på cirka fyra månader var det möjligt att byta lagret under ett planerat stopp, vilket gjorde att fabriken sparade ungefär 270 000 USD.

Ladda ned hela caset (på engelska)

Case Study
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
CS_026B_Vertical_rolling_mill_HoangMai_Vn_B.pdf English (United Kingdom) 20 MB 3/15/2021
This case study deals with the detection of a damaged bearing cage in a gearbox driving a vertical roller mill in the Hoang Mai cement plant in Vietnam.

HD-teknologier

Tillståndskontroll med HD (High Definition)-teknologi ger extremt långa förvarningstider och maximerar därmed planeringshorisonten för underhållet.

Intellinova-familjen

Onlinesystemen Intellinova kombinerar HD-teknologi med högpresterande digital hårdvara för att säkerställa en så tidig varning som möjligt om försämrad mekanisk kondition.

Lösningar för cementindustrin

SPM har länge varit aktiva inom cementindustrin och vi fortsätter att bidra till ökad driftsäkerhet i produktionsanläggningar världen över med hjälp av våra innovativa teknologier.