Flygbild över massabruket FollaCell
Massabruket FollaCell. Bild: mm-boardpaper.com

Lagerövervakning på tvättpress med SPM HD

Tvättpressar är en kritisk applikation inom massaproduktion och de är därför ofta en given kandidat för tillståndskontroll online. När det norska massabruket FollaCell AS för några år sedan utrustade tre tvättpressar med onlinesystemet Intellinova Compact dröjde det inte länge innan systemet upptäckte en lagerskada under utveckling.

Mätningar med stötpulsteknologin SPM HD indikerade i ett tidigt skede ytterringsskada i ett lager med en rotationshastighet på mellan 8 och 15 rpm. Skadans utveckling övervakades under ungefär arton månader innan lagret byttes ut under ett planerat underhållsstopp. Vid inspektion bekräftades spjälkning på ytterringen.

Ladda ned hela caset (på engelska)

Case Study
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
CS_033B_Pulp Washer_FollaCell_NO.pdf English (United Kingdom) 889 kB 2/10/2022
This case study involves spalling on an outer race, detected 18 months prior to bearing replacement.

HD-teknologier

Tillståndskontroll med HD (High Definition)-teknologi ger extremt långa förvarningstider och maximerar därmed planeringshorisonten för underhållet.

Intellinova-familjen

Onlinesystemen Intellinova kombinerar HD-teknologi med högpresterande digital hårdvara för att säkerställa en så tidig varning som möjligt om försämrad mekanisk kondition.

Lösningar för pappers- och massaindustrin

Våra produkter och mätmetoder är specifikt utvecklade för att hantera den tuffa miljön inom pappers- och massaindustrin.