Stor växellåda i industriell miljö
Cementkvarnens växellåda.

Kuggskador i flerstegsväxellåda i cementkvarn

Denna fallstudie handlar om kuggskador orsakade av partiklar i växellådsoljan i en cementkvarn vid Natal Portland Cement i Sydafrika.

Kontaminationerna i smörjmedlet gjorde att cementpartiklar kom in i växellådan, vilket skadade lagren och ledde till glapp i kuggingreppet och ytterligare skador. Fallstudien visar att HD-teknologierna, i kombination med traditionell vibrationsmätning, är effektiva för att upptäcka växellådsproblem som kuggingrepp och lagerslitage i ett tidigt skede.

Ladda ned hela fallstudien (på engelska)

Case Study
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
CS_045B_Cement mill gearbox_Natal Portland Cement_SA.pdf English (United Kingdom) 4 MB 7/8/2024
This case study involves gearbox damage caused by contaminated oil in a cement mill.

Leonova Diamond

Med kraftfulla analys-och felsökningsfunktioner är Leonova Diamond® är ett avancerat handinstrument för högeffektiva mätronder i tuffa industriella miljöer.

HD-teknologier

Tillståndskontroll med HD (High Definition)-teknologi ger extremt långa förvarningstider och maximerar därmed planeringshorisonten för underhållet. Utrustningens livslängd kan utnyttjas till fullo, reparationskostnaderna minskar och konsekvenser av oplanerat driftsstopp minimeras.

Cementindustri

Cementindustrin tar sig i allt större utsträckning an den strategi för förebyggande underhåll som sedan länge är mycket framgångsrik i många andra industrier. Underhållet representerar en markant del av driftskostnaderna och är därför också en avgörande del i arbetet med effektivisering. SPM har länge varit aktiva inom cementindustrin och vi fortsätter att bidra till ökad driftsäkerhet i produktionsanläggningar världen över med hjälp av våra innovativa teknologier.