Zellstoff Pöls

Framgångsrik tillståndskontroll på tvättpress med SPM HD hos Zellstoff Pöls

Denna case study beskriver testmätningar som utförts på en långsamtroterande tvättpress (ca 8 RPM) i blekeriet vid Zellstoff Pöls AG i Österrike med hjälp av mätmetoden SPM HD.

Sedan man inte lyckats uppnå tillförlitliga resultat med vibrationsmätning beslutade österrikiska massabruket Zellstoff Pöls AG att genomföra testmätningar online med Intellinova Compact och den patenterade stötpulsteknologin SPM HD på en tvättpress av fabrikatet Metso. Efter att man under testmätningarna upptäckt en lagerskada i god tid för planerat byte har denna lösning för tillståndskontroll installerats även på en kokare och ett mesafilter. Övervakning av ytterligare applikationer planeras framöver.

I detta skolexempel på framgångsrik tillståndskontroll visade testmätningarna att SPM HD har kapacitet att ge en förvarningstid på sex månader och mer.

Ladda ned hela caset (på engelska)

Case Study
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
CS_014B_WashPress_ZellstoffPols_AT.pdf English (United Kingdom) 6 MB 4/3/2017
SPM HD case study on a wash press at Zellstoff Pöls in Austria. Written by Manfred Walker.
CS_014C_Washpresse_ZellstoffPols_AT.pdf German (Germany) 4 MB 4/4/2017
SPM HD Fallstudie an einer Waschpresse bei Zellstoff Pöls in Österreich. Geschriben von Manfred Walker.

Lösningar för pappers- och massaindustri

Med vår djupa kunskap om den tuffa mätmiljön i pappersindustrin kan vi erbjuda all den hård- och mjukvara med tillbehör som behövs för effektiv tillståndskontroll.

Intellinova Compact

Intellinova® Compact är ett högpresterande onlinesystem, väl lämpat för fjärrövervakning eller industriella miljöer med mätpunkter i spridda grupper.

HD-teknologi

Tillståndskontroll med HD (High Definition)-teknologier ger extremt långa varningstider, vilket maximerar planeringshorisonten för underhåll och reparationer.