Aerial photo of the Södra Cell Värö pulp plant
The Södra Cell Värö plant. Photo: Per Pixel Petersson/Södra

Drevskada på mesaugn

Denna fallstudie beskriver upptäckten av en skada på ett drev på en utgående axel, upptäckt under ett kapacitetstest med varvtalsökning.

Massafabriken Södra Cell Värö använder onlinesystemet Intellinova med HD-teknologi för att övervaka drifterna på mesaugnen. I samband med ett kapacitetstest där rotationshastigheten ökades något observerades stigande stötpulstrender. Det som initialt antogs vara ett problem med växellådans interna drev eller lager visade sig vara en spricka på ett drev på utgående axel.

Ladda ned hela caset

Case Study
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
CS_025A_Mesaugn_SodraCellVaro_SE.pdf Swedish (Sweden) 4 MB 8/22/2022
Caset beskriver upptäckten av en spricka i ett drev på utgående axel, upptäckt i samband med ett kapacitetstest med en varvtalsökning.
CS_025B_Rotary_kiln_SodraCellVaro_SE.pdf English (United Kingdom) 4 MB 8/22/2022
Case study describing gear damage on an output shaft, detected during a capacity test involving a speed increase.

HD-teknologier

Tillståndskontroll med HD (High Definition)-teknologi ger extremt långa förvarningstider och maximerar därmed planeringshorisonten för underhållet.

Intellinova-familjen

Onlinesystemen Intellinova kombinerar HD-teknologi med högpresterande digital hårdvara för att säkerställa en så tidig varning som möjligt om försämrad mekanisk kondition.

Lösningar för pappers- och massaindustrin

Våra produkter och mätmetoder är specifikt utvecklade för att hantera den tuffa miljön inom pappers- och massaindustrin.