SPM Instrument i Strängnäs utvecklar, producerar, marknadsför och säljer avancerad utrustning för tillståndskontroll av maskiner. Som en av de ledande aktörerna inom vårt område finns vi på ett sextiotal exportmarknader runt om i världen. Med en starkare produktportfölj än någonsin och med kunder i ett brett spektrum av branscher över hela världen befinner vi oss i en expansiv fas. Tillsammans med våra dotterbolag och distributörer arbetar vi med ett starkt fokus på intensifierad marknadsföring och ökad försäljning av våra unika produkter.

Teknisk utbildare och koordinator

Till vår utbildningsverksamhet söker vi nu en engagerad och positiv kollega med känsla för support, service och administration att axla rollen som utbildare och koordinator.

Som teknisk utbildare blir du en del av vårt utbildningscenter SPM Academy, som utbildar och vidareutvecklar kompetensen hos våra kunder och andra intressenter som på olika sätt är involverade i industriell tillståndskontroll. SPM Academy är utbildningspartner till Mobius Institute och erbjuder kurser i vibrationsanalys enligt ISO CAT I-III med certifiering.

Om tjänsten

Tjänsten innefattar utbildning i tillståndskontroll som underhållsstrategi samt i SPM:s patenterade mätteknologier och produkter. I tjänsten ingår att ta fram, underhålla och vidareutveckla vårt utbildningsmaterial, speciellt i takt med att vårt produkterbjudande utvecklas. I detta arbete har du stora möjligheter att påverka utvecklingen av utbildningarna och SPM Academys verksamhet.

I din roll kommer du också att

  • planera, samordna och utveckla kursverksamheten
  • hålla utbildningar: grundkurs, påbyggnadskurs, och avancerad användning 
  • tillsammans med marknadsansvariga kollegor utvärdera, ta fram och genomföra utbildnings- och utvecklingsplaner för SPM:s globala säljorganisation
Din profil

Vi söker dig som kombinerar en pedagogisk läggning med ett tekniskt intresse. Du uppskattar möten med människor, trivs i en undervisningssituation och har intresse och fallenhet för att utbilda och tala inför publik – både på plats och online. Högskoleutbildning till ingenjör eller inom pedagogik är meriterande, liksom tidigare erfarenhet av utbildningsverksamhet och LMS/CRM-system. Har du kunskaper i vibrationsanalys, gärna motsvarande ISO VIB CAT II, är det ett starkt plus.

Som person är du strukturerad och självgående. Du är utåtriktad och har lätt för att kommunicera. Du värdesätter hög kvalitet och har ett starkt kundfokus. Då det även förekommer att vi utbildar på plats hos kunder är du beredd att spendera en del av din tid på resande fot, huvudsakligen inom Sverige men även internationellt vid behov.

Då du kommer att utbilda kunder från hela världen och också utveckla och översätta utbildningsmaterial från svenska till engelska behöver du behärska båda dessa språk mycket väl i tal och skrift. Kunskaper i ytterligare språk är meriterande.

Placeringsort

Tjänstens placeringsort är Strängnäs, ca femtio minuter med tåg från Stockholms Central och med goda pendlingsmöjligheter även från andra orter i Mälardalen.

Är du den vi söker?

Vi arbetar med löpande urval och kommer att tillsätta tjänsten så fort vi hittat rätt kandidat – skicka därför din ansökan med meritförteckning till karriar@spminstrument.se så snart som möjligt, dock senast den 30 juni.

Frågor besvaras av Rikard Svärd, Global Sales Director, via e-post eller telefon 0152-225 00.