SPM Instrument i Strängnäs utvecklar, producerar, marknadsför och säljer avancerad utrustning för tillståndskontroll av maskiner. Som en av de ledande aktörerna inom vårt område finns vi på ett sextiotal exportmarknader runt om i världen. Med en starkare produktportfölj än någonsin och med kunder i ett brett spektrum av branscher över hela världen befinner vi oss i en expansiv fas. Tillsammans med våra dotterbolag och distributörer arbetar vi med ett starkt fokus på intensifierad marknadsföring och ökad försäljning av våra unika produkter.

 

Till vår inhouseavdelning i Strängnäs söker vi en driven och mångsidig teknikinformatör som brinner för att skapa användarvänlig teknikinformation.

Som teknikinformatör på SPM Instrument agerar du länk mellan våra utvecklare och användare. Rollen innebär bland annat framtagning, komplettering och vidareutveckling av tekniska datablad, manualer och instruktioner för hårdvara och mjukvara inom industriell tillståndskontroll. Utifrån insamling av information strukturerar och sammanställer du teknisk dokumentation som är anpassad efter syfte och målgrupp. Genom dokumentationsmjukvaran MadCap Flare kan slutprodukten exempelvis bli en kontextkänslig hjälp i något av våra gränssnitt för analys av mätresultat.

Din bakgrund

Vi söker dig som har god teknisk förståelse och ett stort intresse för språk. Kanske är du en tekniker som gillar att skriva, eller en språkmänniska med god teknikförståelse. Oavsett bakgrund ska du kunna omvandla tekniskt avancerad information till ett lättbegripligt material för våra användare, ofta med hjälp av text, bild, film och illustration.

Vi önskar att du har en relevant eftergymnasial utbildning/relevant högskoleutbildning och ett antal års erfarenhet av arbete med teknikinformation eller ett genuint intresse inom området. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska och vill gärna vara med och utveckla vår teknikinformation. Har du dessutom kunskaper i programmen inom Adobe Creative Cloud – inte minst Illustrator, InDesign och Photoshop – är det meriterande. Ett intresse för att skapa illustrationer, filmer och animationer är också ett plus, liksom kännedom om MadCap Flare och MadCap Lingo.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk och flexibel med förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du brinner för att lära dig nya saker och vill leverera dokumentation i världsklass. Du kommer att ha ett stort eget ansvar och tjänsten kräver därför att du har egen initiativkraft och god förmåga att prioritera och strukturera. Du är systematisk, noggrann och har koll på detaljerna.

Vi erbjuder

Hos oss kan du se fram emot ett stimulerande och omväxlande arbete med goda möjligheter att utvecklas både inom och utanför dina kunskapsområden. Du kommer att ha stora möjligheter att sätta din egen prägel på slutprodukterna och vara delaktig i vår internationella expansion. Tjänsten är en heltidstjänst på vårt huvudkontor i Strängnäs, cirka 45 min från Stockholms Central.

Är du intresserad?

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till josefin.lindberg@spminstrument.se, innan den 6 december 2021.

Frågor kring tjänsten besvaras av Marketing & Information manager Josefin Lindberg på josefin.lindberg@spminstrument.se eller telefon 0152-225 00.