SPM Instrument i Strängnäs utvecklar, producerar, marknadsför och säljer avancerad utrustning för tillståndskontroll av maskiner. Som en av de ledande aktörerna inom vårt område finns vi på ett sextiotal exportmarknader runt om i världen. Med en starkare produktportfölj än någonsin och med kunder i ett brett spektrum av branscher över hela världen befinner vi oss i en expansiv fas. Tillsammans med våra dotterbolag och distributörer arbetar vi med ett starkt fokus på intensifierad marknadsföring och ökad försäljning av våra unika produkter.

I rollen som strategisk inköpare kommer dina arbetsuppgifter vara på både strategisk och operativ nivå. Du ansvarar för framtagning av leveransupplägg och kapacitetssäkring av elektronikkomponenter, mekanik samt råmaterial. Du har den kommersiella kontakten med våra leverantörer, skriver och förhandlar fram avtal, samt representerar inköpsfunktionen i våra interna utvecklingsprojekt. Vi står inför en modernisering av arbetssätt inom inköp och du kommer att vara en viktig del i utvecklingen av nya processer kring inköp och logistik samt arbete i ERP-/MPS-system. Vana att jobba med automatiserade flöden i system är meriterande.

Du är en erfaren inköpare med vilja att utvecklas, med en bakgrund från tillverkande bolag och god kunskap om industriella produkter. Du har en relevant utbildningsbakgrund inom exempelvis teknik eller ekonomi. Du har också sinne för affärer, kan ta egna beslut och arbeta självständigt. Du behöver ha en god administrativ förmåga och vara strukturerad och stresstålig.

Du är en mycket ansvarsfull och målinriktad person som tycker om att jobba i ett högt tempo. Du klarar av att prioritera och ställa krav, och kan jobba både i grupp och individuellt.

Är du den vi söker?

Skicka din ansökan med meritförteckning snarast till karriar@spminstrument.se.

Frågor kring tjänsten besvaras av produktionschef Niklas Halling via karriar@spminstrument.se eller telefon 0152-225 00.