SPM Instrument i Strängnäs utvecklar, producerar, marknadsför och säljer avancerad utrustning för tillståndskontroll av maskiner. Som en av de ledande aktörerna inom vårt område finns vi på ett sextiotal exportmarknader runt om i världen. Med en starkare produktportfölj än någonsin och med kunder i ett brett spektrum av branscher över hela världen befinner vi oss i en expansiv fas. Tillsammans med våra dotterbolag och distributörer arbetar vi med ett starkt fokus på intensifierad marknadsföring och ökad försäljning av våra unika produkter.

Kvalitets- och miljöansvarig

Till vår kvalitetsavdelning i Strängnäs söker vi en driven och mångsidig Kvalitets- och Miljöansvarig. Bakom varje beslut finns en process som du följer upp, granskar och vid behov föreslår förbättringar – allt för att vi ständigt skall hålla den höga kvalité vi är kända för! Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i ett expansivt familjeföretag i absolut framkant inom vår bransch, där vi är en långsiktig kvalitetsleverantör till kunder inom process- och tillverkningsindustri globalt. Här får du omväxlande arbetsdagar i en bred roll, direkt underställd VD. Har du ett sinne för att se detaljer med intresse för teknik? Då är det dig vi söker i denna tjänst – varmt välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som Kvalitets- och Miljöansvarig kan du se fram emot ett stimulerande och omväxlande arbete med goda möjligheter att utvecklas, både inom och utanför dina kunskapsområden. Du kommer att ha stora möjligheter att sätta din egen prägel på rollen och vi ser alla fram emot att lära dig mer om vår produkt som är världsledande i branschen vi verkar inom. Detta är en nyckelroll hos oss och vi ger dig det mandat du behöver för att vara lyckosam.

Om rollen

I rollen som Kvalitets- och Miljöansvarig kommer du att arbeta med allt från rutiner och instruktioner på detaljerad nivå, till övergripande strategiska och proaktiva frågor. Du ansvarar för att företaget följer det ramverk som gäller kring standarder samt tar det övergripande ansvaret för kvalitetsarbetet. Ständiga förbättringar en naturlig del av arbetet och du kommer därför även att utveckla och driva kvalitetsarbetet på SPM Instrument.

Rollen som Kvalitets- och Miljöansvarig kan även innebära att

  • Utveckla och utmana bolagets kvalitetsprocesser.
  • Hålla bolaget uppdaterat på gällande lagkrav och kontrollera dess efterlevnad.
  • Ansvara för myndighets- och kundkontakter vid inspektioner och revisioner.
  • Säkerställa och utveckla kvalitetssystemet och arbetssätt inom organisation.
  • Bistå samtliga avdelningar i skapande och utvecklande av interna rutiner.
  • Stötta verksamheten genom bland annat internrevision/-utbildning.
  • Sammankallande för bolagets skyddskommitté/ansvarig för systematiskt arbetsmiljöarbete.
  • Hålla i bolagets riskbedömningar för produktionens kemikaliehantering.
  • Samordnare för ERP i affärssystemet Monitor.
  • Samordnare för övriga certifieringar såsom DNV-GL, ABS, Lloyd´s Register för marine & offshore-industrin.
Om dig

Vi önskar att du har en relevant eftergymnasial utbildning med några års erfarenhet av en liknande befattning inom tillverkande industri.

Vi tror att du är en lösningsorienterad, ansvarstagande och självgående person med ett strukturerat arbetssätt. För att lyckas i rollen tror vi också att du är drivande och målmedveten; samtidigt är du prestigelös med god samarbetsförmåga och bra på att skapa relationer. Du har goda kunskaper i ISO9001/14001 och det är meriterande om du jobbat med ATEX.

Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift är ett krav.

Placeringsort: Tjänsten är en heltidstjänst på vårt huvudkontor i Strängnäs, cirka 45 min från Stockholms Central.

Låter den här tjänsten intressant för dig?

Vi berättar gärna mer. Kontakta ansvarig rekryterare Lisa Tojkander på 021-81 18 88 eller lisa@norenlindholm.se. Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se senast 8 december. I alla N&L’s rekryteringsprocesser blir du testad,både på ett logiskt och personligt plan. Med hjälp av tester genomför vi en objektiv rekryteringsprocess. Arbetsprov eller liknande kan komma att utföras hos SPM Instrument i ett senare skede.

Välkommen med din ansökan!