SPM Instrument i Strängnäs utvecklar, producerar, marknadsför och säljer avancerad utrustning för tillståndskontroll av maskiner. Som en av de ledande aktörerna inom vårt område finns vi på ett sextiotal exportmarknader runt om i världen. Med en starkare produktportfölj än någonsin och med kunder i ett brett spektrum av branscher över hela världen befinner vi oss i en expansiv fas. Tillsammans med våra dotterbolag och distributörer arbetar vi med ett starkt fokus på intensifierad marknadsföring och ökad försäljning av våra unika produkter.

Konstruktionsingenjör inom instrumentering och miljötålighet

Till vår hårdvaruavdelning söker vi nu en ingenjör som vill vara en del av framtidens bransch! I ditt arbete hos oss ingår att utveckla, stödja och effektivisera våra produkter som används för tillståndskontroll på industriell utrustning. Du kommer bl. a att bidra med dina konstruktionskunskaper när du tar fram hur våra produkter och komponenter ska monteras i de skåp med avancerad mätutrustning som vi levererar till våra kunder. Du kommer även att arbeta med miljötålighetstester avseende temperatur, vibrationer, vatteninträngning, EMC med mera. Varmt välkommen med din ansökan!

Om rollen

Hos oss är inget projekt eller dag den andra lik! Arbetet är omväxlande, beslutsvägarna korta och möjligheten att få vara kreativ är stor. I ditt konstruktions- och miljötålighetsarbete kommer du att vara en viktig och naturlig del i vår produktutveckling. Vid framtagning av hur våra skåp ska utrustas, är du inte bara konstruktör av hur montering ska gå till, utan är också med och utvärderar och testar olika tilläggsutrustningar. Du samarbetar med flera av våra avdelningar och lyssnar in för att förstå produkten för att sedan ta fram en anpassad lösning. Miljötålighetstester följer som en naturlig del, där olika aspekter av slutprodukten behöver verifieras och godkännas. Till detta har vi dels utrustning på plats hos oss, medan en del andra tester behöver genomföras på plats hos testinstitut.

Som titeln visar finns det hos oss en öppenhet för din profil, kanske är du konstruktör som nu vill jobba med denna typ av konstruktion, kanske har du tidigare jobbat med elektronik och miljötålighet eller är du kanske en konstruktions-/instrumenteringsingenjör som vill jobba med våra produkter? Oavsett bakgrund kommer vi värdesätta initiativ- och samarbetsförmåga. Hos oss är möjligheterna stora och vi delar gärna vår kunskap för att bidra till din utveckling liksom du bidrar med ditt kunnande.

Vi erbjuder dig
  • Ett utvecklande arbete i ett växande företag, där kreativitet och utveckling uppskattas.
  • Möjlighet att arbeta med spännande produkter och avancerad teknik.
  • Ett utåtriktat arbete i nära samarbete med övriga avdelningar, dotterbolag och distributörer världen över, m.fl.
Din profil

Du har relevant utbildning eller några års arbetslivserfarenhet inom området. Du har erfarenhet av att jobba med konstruktion, instrumentering och/eller mekanik. Vi tror även att du har varit involverad i konstruktion och miljötester. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Du ska ha en positiv inställning, vara serviceinriktad samt prestigelös inför kunskapsöverföring för att lyckas väl i rollen hos oss.

Meriter och kunskaper som vi värdesätter är:

  • Erfarenhet av konstruktion och/eller mekanik för tillverkningsindustri eller motsvarande.
  • Erfarenhet av miljötålighetsarbete.
  • Kunskaper i relevanta EU-direktiv och harmoniserade standarder för att uppfylla CE-krav.
  • Erfarenhet av explosiva miljöer.
  • Vana att arbeta i Office och CAD.
  • Grundläggande kännedom i ellära.

Tjänstens placeringsort är Strängnäs med tillsättning så snart som möjligt.

Hos N&L testar vi tidigt i rekryteringsprocessen – både på ett logiskt och personligt plan. Med hjälp av Alva Labs genomför vi en objektiv rekryteringsprocess. Testerna tar ungefär tio minuter vardera. SPM Instrument tillämpar arbetsprov i ett senare skede.

Låter den här tjänsten intressant för dig? Vi berättar gärna mer! Kontakta ansvarig rekryterare Lisa Tojkander på 021-81 18 88 eller lisa@norenlindholm.se. Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se senast 30 juni. Notera att urval sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!