SPM Instrument i Strängnäs utvecklar, producerar, marknadsför och säljer avancerad utrustning för tillståndskontroll av maskiner. Som en av de ledande aktörerna inom vårt område finns vi på ett sextiotal exportmarknader runt om i världen. Med en starkare produktportfölj än någonsin och med kunder i ett brett spektrum av branscher över hela världen befinner vi oss i en expansiv fas. Tillsammans med våra dotterbolag och distributörer arbetar vi med ett starkt fokus på intensifierad marknadsföring och ökad försäljning av våra unika produkter.

Inköpare 

SPM Instrument i Strängnäs söker nu en Inköpare med intresse för teknik. Kanske är du operativ eller strategisk inköpare idag? Eller är du inköpschef? Ser du ett utökat ansvar som ditt nästa karriärsteg? Oavsett din bakgrund inom inköp finns det en viss flexibilitet att forma rollen hos oss utifrån dina erfarenheter. Välkommen att höra av dig!

Dina arbetsuppgifter 

Som inköpare hos oss ansvarar du för att identifiera och hitta nya leverantörer samt granskar löpande hur vi arbetar med inköp. Vi strävar ständigt efter att förbättra våra materiella flöden, utvärdera att vi har rätt leverantörer för oss samt har rätt avtal. Du analyserar och utvecklar våra processer, automatiserar processer och säkerställer att vi har rätt material i rätt tid. Du är med och bistår våra utvecklingsingenjörer i allt från kontakt med rätt leverantör till prototypinköp och är vår förlängda arm ut mot våra leverantörer.

Din bakgrund 

Vi söker dig som tidigare besitter erfarenhet av Inköp. Förmodligen i rollen som Operativ Inköpare, Strategisk Inköpare eller kanske Inköpschef? Vi önskar att du har ett stort tekniskt intresse eftersom SPM Instrument agerar i en väldigt teknikfokuserad bransch där vi spelar i högsta serien. Det är inte utan stolthet vi kan konstatera att vi är världsledande! 

Vi ser gärna att du har en relevant utbildning och/eller relevant arbetslivserfarenhet. Du kan utifrån specifikationer och dokumentation skapa dig en förståelse för produkt och komma med förslag. Det finns stora möjligheter att forma den här tjänsten utifrån rätt person. Vi tror att du är en nyfiken och utvecklingsbenägen person som förstår att rutiner och processer är en långsiktig väg framåt. 

Vårt koncernspråk är engelska och du behöver därför behärska språket i både tal och skrift.

Dina personliga egenskaper 

Personliga egenskaper som vi värdesätter är egen drivkraft, noggrannhet och analytisk förmåga. Du uppskattar utmaningar, är en kreativ problemlösare med stort engagemang och lockas av att arbeta i en miljö med internationell prägel. Du är social och van vid att ta ansvar för ditt eget arbete samtidigt som du har god samarbetsförmåga och gärna delar med dig av dina kunskaper.

Placeringsort 

Tjänstens placeringsort är Strängnäs med tillsättning så snart som möjligt.

Låter den här tjänsten intressant för dig? 

Vi hoppas det! För att citera vår Operations & Materials Manager Niklas: ”Jag har jobbat här i tjugo år och det är inte många dagar som jag har haft tråkigt på jobbet”.

Vi är världsledande på marknaden idag men vi ser ännu större möjligheter framöver. Om du vill vara med på vår fortsatta spännande resa – hör av dig så berättar vi mer!

Kontakta ansvarig rekryterare Lisa Tojkander på 021-81 18 88 eller lisa@norenlindholm.se. Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se senast den 5 mars. Notera att urval sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Hos N&L testar vi tidigt i rekryteringsprocessen, både på ett logiskt och personligt plan. Med hjälp av Alva Labs genomför vi en objektiv rekryteringsprocess. Testerna tar ungefär tio minuter vardera. SPM Instrument tillämpar arbetsprov i ett senare skede.

Varmt välkommen med din ansökan!