SPM Instrument i Strängnäs utvecklar, producerar, marknadsför och säljer avancerad utrustning för tillståndskontroll av maskiner. Som en av de ledande aktörerna inom vårt område finns vi på ett sextiotal exportmarknader runt om i världen. Med en starkare produktportfölj än någonsin och med kunder i ett brett spektrum av branscher över hela världen befinner vi oss i en expansiv fas. Tillsammans med våra dotterbolag och distributörer arbetar vi med ett starkt fokus på intensifierad marknadsföring och ökad försäljning av våra unika produkter.

Är du redo att ta ansvaret för att nå våra ambitiösa säljmål som Global Area Sales Manager?
Vad du kommer att vara en del av

Vi erbjuder en inspirerande och utmanande position i ett företag med en innovativ anda och global framgång, för en person med ett genuint affärsintresse som gillar att bygga och utveckla nätverk och relationer.

Du kan se fram emot ett stimulerande och omväxlande arbete där du får utveckla ditt säljdriv och teknikintresse i ett internationellt sammanhang. Din bas är vårt huvudkontor i Strängnäs men en betydande del av din arbetstid tillbringar du på fältet, där du stödjer och uppmuntrar våra dotterbolag och distributörer. När du reser på dina marknader kommer du att delta i kundbesök med den lokala säljkåren, genomföra produktutbildning, delta i mässor och utvärdera distributörer.

Om tjänsten

Som Global Area Sales Manager kommer du att bli en del av vårt team av säljare och samordnare, tillsammans med vår marknadsföringsavdelning, SPM Academy (utbildning och konsulttjänster), och teknisk försäljningsutveckling.

Du kommer att använda ditt affärssinne och analytiska tankesätt för att identifiera och driva nya möjligheter att utveckla vår verksamhet ytterligare. Du kommer att se till att vår affärsstrategi implementeras, affärsplaner genomförs och att målen uppfylls. Genom att använda dina starka strategiska och taktiska säljhanteringsförmågor initierar, planerar och följer du upp de säljaktiviteter och marknadsföringsinsatser som krävs för att uppnå budget och säljmål.

Din profil

För att bli framgångsrik i denna roll behöver du en god teknisk förståelse - genom din utbildningsbakgrund eller tidigare arbetslivserfarenhet - som gör att du kan förstå vår verksamhet och använda dina insikter aktivt för att främja tillväxt på våra marknader.

Vi söker en teamorienterad person med driv, entusiasm och en positiv inställning till att arbeta tillsammans för företagets bästa. Du kommer att planera din egen tid och aktiviteter, varpå goda strategiska planeringskunskaper är avgörande. Du är van vid internationella resor och är bekväm med att prata både tekniskt och kommersiellt på engelska. Ytterligare språkkunskaper är en bonus.

Är du vår framtida arbetskamrat i SPM:s exportförsäljningsteam? Om du är en lagspelare öppen för att arbeta på marknader utanför Sverige, med ett öppet sinne för olika kulturer, vilket ibland kan medföra utmanande situationer - och inte är rädd för att ta på dig en mängd olika uppgifter, inklusive att hålla presentationer, kan du vara den perfekta kandidaten för att utveckla och driva vårt säljnätverk framåt. Ett genuint intresse för försäljning, teknik, elektronik och pedagogik gör dig perfekt för att gå med i vårt team. Vi är en roligt grupp som njuter av vårt arbete, samtidigt som vi tar vårt uppdrag på allvar. Vi ser alla fram emot att få arbeta med dig!

Är du den vi söker?

Skicka in din ansökan, inklusive personligt brev och CV, till karriar@spminstrument.se senast den 7 november 2021.

För frågor om tjänsten, kontakta Global Sales Director Rikard Svärd på rikard.svard@spminstrument.se eller telefon 0152-225 00. Observera att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.