SPM Instrument i Strängnäs utvecklar, producerar, marknadsför och säljer avancerad utrustning för tillståndskontroll av maskiner. Som en av de ledande aktörerna inom vårt område finns vi på ett sextiotal exportmarknader runt om i världen. Med en starkare produktportfölj än någonsin och med kunder i ett brett spektrum av branscher över hela världen befinner vi oss i en expansiv fas. Tillsammans med våra dotterbolag och distributörer arbetar vi med ett starkt fokus på intensifierad marknadsföring och ökad försäljning av våra unika produkter.

Embeddedutvecklare: C/C++

Vår R&D-avdelning utvecklar programvara och mätinstrument för stötpuls- och vibrationsmätning på industriella maskiner. Vi behöver nu förstärka teamet med ytterligare en duktig embedded-utvecklare, som precis som vi brinner för teknik, utveckling och att göra produkter i världsklass. Placeringsort för denna tjänst är Strängnäs.

Vi strävar ständigt efter att förbättra och vidareutveckla våra system med nya smarta och innovativa funktioner för att tillgodose våra kunders behov, förenkla deras vardag samt, inte minst, se till att deras maskiner och tillverkningsprocesser fungerar optimalt.

Våra mätinstrument utgör grundbulten i vår produktportfölj; det är här som allt data samlas in, förbehandlas och sänds vidare. För utvecklingen av dessa produkter söker vi nu ytterligare en duktig och erfaren embeddedutvecklare.

Dina arbetsuppgifter

Som embeddedutvecklare hos oss arbetar du i huvudsak med programmering, men även signalbehandling och databearbetning kan komma att ingå i arbetsuppgifterna. Vi har några grundplattformar som vi bygger våra produkter kring. Beroende på erfarenhet finns därför möjlighet att fokusera på bl.a. RTOS, Linux ARM och/eller Android.

Du kommer att delta i projekt där du tillåts vara kreativ och få roliga och varierande tekniska utmaningar. Arbetet sker i nära samarbete med erfarna kollegor inom såväl mjukvara som elektronik, hårdvara och mätmetoder.

Vårt utvecklingsarbete sker på väl vald utrustning, där vi använder vi de verktyg och utvecklingsmiljöer vi anser bäst för uppgiften.

Din bakgrund

Vi söker dig som

  • vill utveckla hårdvarunära lösningar för användning i industrin
  • är en driven programmerare som har flera års erfarenhet av embedded C/C++-utveckling
  • har arbetat med olika hårdvaruarkitekturer, så som ARM och olika 8- och 16-bitars plattformar.

Rollen kan till viss del anpassas, beroende på dina styrkor och var ditt intresse finns.

Vårt koncernspråk är engelska och du behöver därför behärska språket i både tal och skrift.

Pluspoäng

Erfarenhet av annan hårdvarunära utveckling, så som signalbehandling, DSP-utveckling, LabView, Code Composer Studio och MPLAB är meriterande och tjänsten kan komma att anpassas så att detta kan ingå i ditt arbete.

Dina personliga egenskaper

Personliga egenskaper som vi värdesätter är egen drivkraft, noggrannhet och analytisk förmåga. Du uppskattar utmaningar, är en kreativ problemlösare med stort engagemang och lockas av att arbeta i en miljö med internationell prägel. Du är social och van vid att ta ansvar för ditt eget arbete samtidigt som du har god samarbetsförmåga och gärna delar med dig av dina kunskaper.

Är du den vi söker?

Skicka din ansökan med meritförteckning senast den 15 mars till karriar@spminstrument.se.

Frågor kring tjänsten besvaras av Per-Ola Lidholm via karriar@spminstrument.se eller telefon 0152-225 00.