Vi utvecklar programvara och mätinstrument för stötpuls- och vibrationsmätning på industriella maskiner. Vi består av ett moderbolag med huvudkontor i Strängnäs samt tretton internationella dotterbolag. Vi söker nu en ödmjuk ledare till vår Ekonomi och HR-avdelning som idag består av två starkt lysande stjärnor som jobbar koncernövergripande. Rollen innebär både strategiskt och operativt arbete både inom ekonomi och HR. Du bör ha en bakgrund som ledare inom båda dessa områden samt gärna verkat i en internationell miljö, har du dessutom erfarenhet ifrån tillverkande industri är denna tjänst som gjord för dig! Känner du igen dig i denna beskrivning? Skicka in din ansökan idag!

Ekonomi och HR-chef till SPM Instrument i Strängnäs

Vi strävar ständigt efter att förbättra och vidareutveckla våra system med nya, smarta och innovativa funktioner för att tillgodose våra kunders behov, förenkla deras vardag och inte minst: se till att deras maskiner och tillverkningsprocesser fungerar optimalt. Viljan att utvecklas speglar sig även inom vår Ekonomi och HR-avdelning där vi tror att din erfarenhet kommer bidra till avdelningens fortsatta utveckling!

Din roll

Som Ekonomi och HR-chef på SPM Instrument har du ansvar för koncernens ekonomifunktion vad gäller planering, styrning och kontroll för verksamheten. Du följer upp och analyserar bolagets framtida utveckling och lönsamhet i syfte att säkerställa att de är i linje med koncernens centrala målsättningar. Du ansvarar för budget, bokslut och rapportering månads-, kvartals- och årsvis med fokus och effektivitet. Du ansvarar även för årsbokslut, skattedeklarationer och övrig extern finansiell rapportering. I tjänsten ingår även att hantera koncernbokslut samt koncernens likviditets- och finansieringsfrågor. I denna tjänst kommer du arbeta affärsnära, framåtriktat och strategiskt i nära samarbete med VD och styrelse och du kommer även att medverka i ledningsgruppen.

Du har även ett chefsansvar för verksamhetens HR-frågor. Det innebär att du har en strategisk övergripande roll samtidigt som du stödjer chefer på en mer operativ nivå, bland annat vid rekryteringar, förhandlingar, organisationsfrågor, arbetsmiljö, kompetensutveckling, successionsplanering och i företagets koncerngemensamma processer.

Din bakgrund

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, med flerårig erfarenhet av arbete som redovisningschef eller ekonomichef med kvalificerad redovisning och ekonomistyrning. Vi ser att du har ett stort intresse av digitalisering och automation av ekonomiska processer. Du har erfarenhet av att leda och förmågan att coacha ditt team till framgång.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är prestigelös, självständig, handlingskraftig och noggrann. Du har en naturlig fallenhet för att se helheten, en entusiasm att vilja bidra med teamkänsla och öppenhet för förändringar. Du trivs i en dynamisk miljö med många kontaktytor och motiveras av att få arbeta med strategier och processer men även delta i det operativa arbetet. Eftersom vi är en internationell koncern förutsätter vi att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Hos oss blir du en viktig del av vår framtid! Du kommer att jobba i en koncern som tillhandahåller den senaste tekniken men det stannar inte där, vi strävar hela tiden efter nya vägar att anpassa vårt erbjudande till kommande behov där du har en möjlighet att vara med och påverka. Vi verkar på en internationell arena och du kommer därför vara med på en spännande resa där utvecklingen är både rolig och utmanande!

Placeringsort

Tjänstens placeringsort är Strängnäs med tillsättning så snart som möjligt.

SPM Instrument i Strängnäs utvecklar, producerar, marknadsför och säljer avancerad utrustning för tillståndskontroll av maskiner. Som en av de ledande aktörerna inom vårt område finns vi på ett sextiotal exportmarknader runt om i världen. Med en starkare produktportfölj än någonsin och med kunder i ett brett spektrum av branscher över hela världen befinner vi oss i en expansiv fas. Tillsammans med våra dotterbolag och distributörer arbetar vi med ett starkt fokus på intensifierad marknadsföring och ökad försäljning av våra unika produkter. Läs gärna mer om oss genom att klicka här

Ansökan

Låter den här tjänsten intressant för dig? Vi berättar gärna mer! Kontakta ansvarig rekryterare Lisa Tojkander på 021-81 18 88 eller lisa@norenlindholm.se. Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se snarast, dock senast 31 mars 2021. Notera att urval sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Hos N&L testar vi tidigt i rekryteringsprocessen. Både på ett logiskt och personligt plan. Med hjälp av Alva Labs genomför vi en objektiv rekryteringsprocess. Testerna tar ungefär 10 minuter vardera. SPM Instrument tillämpar arbetsprov i ett senare skede.

Välkommen med din ansökan!