Handinstrumentet Leonova Diamond

SPM Instrument presenterar det nya mätinstrumentet Leonova Diamond

SPM Instrument presenterar stolt Leonova Diamond® – ett multifunktionellt handinstrument för konditionsmätning i tuffa industriella miljöer.

Leonova Diamond® är det första portabla mätinstrumentet som erbjuder den patenterade och prisbelönta mätmetoden SPM HD® för tillståndskontroll av rullningslager. Metodens unika kapacitet att mäta i varvtalsområdet 1-20 000 gör tillståndskontroll möjlig på fler maskintyper än någonsin tidigare. SPM HD® identifierar underhållsproblem som tidigare varit omöjliga att bevaka med traditionell vibrationsmätning och kan därmed öka underhållseffektiviteten betydligt.

Vid sidan av SPM HD® erbjuder Leonova Diamond® också ytterst sofistikerad vibrationsanalys. Instrumentet har ett utomordentligt signal-brusförhållande och ger knivskarpa spektrum även när signalerna är svaga och energiinnehållet lågt. Det stora frekvensområdet på 0-40 kHz möjliggör också indikering av absolut position med hög noggrannhet från displacementgivare. Detta medför att man på maskiner med glidlager kan mäta både axelns dynamiska rörelse och centrumlinjens statiska position. Simultan vibrationsmätning på tre kanaler gör det möjligt att använda treaxliga givare och flerkanalsmätning, samtidigt som det också förkortar tidsåtgången för stora mätronder.

Leonova Diamond® ger maximal användbarhet, prestanda och kontroll och är det perfekta verktyget för avancerade vibrationsanalytiker.

Ladda ner pressreleasen.