LineLazer mätenheter för axeluppriktning, monterade på maskin

SPM Instrument lanserar nya trådlösa mätenheter för axeluppriktning

SPM Instrument, världsledande leverantör av teknik och produkter för tillståndskontroll, lanserar nu nya trådlösa mätenheter för axeluppriktning i LineLazer-konceptet för effektiv och användarvänlig axeluppriktning.

LineLazer är ett laserbaserat system för axeluppriktning med Leonova Diamond®, SPM Instruments mest sofistikerade datalogger. Systemet, som har dubbla mätenheter med linjelaser för snabb och tillförlitlig axeluppriktning, är lämpligt för de flesta maskinkombinationer; horisontella, vertikala eller flänsmonterade, med kopplade eller okopplade axlar.

Säker och problemfri axeluppriktning med trådlös kommunikation

LineLazer är designat för tuffa och krävande miljöer med nya, mindre mätenheter klassificerade enligt IP65. Låg vikt i kombination med trådlös Bluetooth-kommunikation ger optimal säkerhet och ergonomi.

Mätenheterna nyttjar digital signalbehandling för att enkelt och helt automatiskt urskilja laserstrålen från störande ljuskällor. Detektorer med digital CMOS-bildsensor med hög upplösning ger maximal precision.

Instrumentet Leonova Diamond fungerar som kontroll- och displayenhet, med en kraftfull processor som ger mycket korta beräkningstider. Ett användarvänligt grafiskt gränssnitt guidar användaren genom hela uppriktningsförfarandet. Automatiska beräkningar och omedelbara korrigerings- och uppriktningsdata resulterar i en perfekt axeluppriktning. Funktioner för mjukfotskontroll, fotlåsning, kompensation för termisk tillväxt och toleranskontroll är inbyggt.

LineLazer Alignment standardsats för Leonova Diamond är komplett och innehåller mätenheter, robusta aluminiumfixturer, förlängningsbara kedjor, monteringsstänger, batteriladdare, laddningskablar, Bluetooth-dongel och måttband. En praktisk väska finns som tillbehör. Standardsatsen passar flertalet vanliga applikationer, exempelvis kompressorer, växellådor, generatorer och pumpar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SPM Instrument AB
Telefon +46 (0) 152-225 00 eller info@spminstrument.se.

Ladda ner pressreleasen.