Sandvik Materials Technologys fabriksområde
Sandvik Materials Technology, Sandviken. Foto: Sandvik AB

Sandvik Materials Technology investerar i onlinesystem för tillståndskontroll med nya givaren DuoTech

Legerings- och specialståltillverkaren Sandvik Materials Technology i Sandviken utrustar nu kritisk produktionsutrustning med onlinesystem för tillståndskontroll för att öka maskintillgängligheten, säkerställa driften och samtidigt ytterligare höja personsäkerheten.

Totalt utrustas tretton hydraulpumpar tillhörande ’Smide 71’ och ’Kapmaskin 2’ med onlinesystemet Intellinova Compact. Femtio givare av den nyligen lanserade modellen DuoTech ska installeras. DuoTech är en ny givare där vibrationsmätning med den nyutvecklade och patenterade mätmetoden HD ENV kan kombineras med stötpulsmätning med SPM HD.

Hans Andersson, FU-ingenjör, förklarar företagets satsning: "En viktig anledning till att vi gör denna investering är att vi strävar efter en driftsäker anläggning med hög maskintillgänglighet, vilket blir lättare med onlinemätningar, men också att personsäkerheten nu förbättras för våra FU-inspektörer".

Sedan två år tillbaka använder man på Sandvik Materials Technology även det handburna instrumentet Leonova Diamond för rondmätning på viktiga maskiner.

Sandvik Materials Technology ingår i Sandvik-koncernen och är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning.