Plastipak Italia Preforme väljer Intellinova Parallel EN för övervakning av formsprutningsmaskiner

Baserat på många års positiva erfarenheter av tillståndskontroll med SPM-utrustning startade det italienska plastförpacknings- och återvinningsteknikföretaget Plastipak Italy nyligen konditionsövervakning av formsprutningsmaskiner.

Plastipak Italys erfarenhet som SPM-användare går tillbaka till 2005, med mer än trehundra onlinemätpunkter med onlinesystemet Intellinova Standard installerat på motorer, pumpar och växellådor.

Maintenance & Engineering Manager Matteo Succi och Claudio Milesi, Maintenance Engineering Supervisor på Plastipak, samarbetade med ingenjörer från SPM Instrument Italien i planeringen av ett övervakningssystem som nyttjar det nya Intellinova Parallel EN-systemet. Med sin snabba och parallella mätkapacitet tillåter detta kraftfulla onlinesystem tillförlitlig övervakning av de högteknologiska formsprutningsmaskinerna som består av en hydraulpump, hydraulmotorer samt fläkt. DuoTech accelerometrar möjliggör tidig och effektiv diagnos av den mekaniska konditionen hos rullningslager och roterande komponenter i dessa produktionskritiska maskiner.

Givarna är installerade på maskinerna i följande positioner:

  • Tre på huvudmotorn: två i radiell och en i axiell riktning
  • Tre på var och en av de två hydraulpumparna: två i radiell riktning och en i axiell riktning
  • En på fläktmotorns drivsida i radiell riktning
  • En på insprutningsmaskinens frisida i axiell riktning

Denna placering av givarna garanterar att lagrens driftskondition och eventuella mekaniska fel upptäcks i samtliga maskiner. Övervakningssystemet togs i drift i december 2021.

Plastipak är en global ledare inom styva plastförpackningar och har mer än fyrtio produktionsanläggningar över hela världen med verksamhet i hela Europa, Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Plastipak använder formsprutningsteknik för stora volymer av preformproduktion. Genom tillverkning av klara och färgade förformar med en kombination av ny och återvunnen harts erbjuder Plastipak ett brett utbud av hållbara förformstorlekar och former.