Närbild på ett skadat rullningslager
Det skadade lagret.

Elektrisk strömpassage i växellådslager

Denna case study handlar om ett lagerfel i en växellåda i en däcktillverkningsanläggning. Det involverar felsökning av varvtalsmätning och visar även intressanta skillnader i förvarningstider mellan de mätmetoder som användes.

Anläggningen har använt utrustning och övervakningssystem från SPM sedan 2011 för att optimera produktionen och förhindra stillestånd. I denna fallstudie orsakade en felaktig montering av koppling och jordning ett fel på växellådans lager på grund av passage av elektrisk ström. Problemet löstes genom att montera kopplingen och jordningen korrekt, och växellådan fungerar nu normalt igen. Växellådorna i gummiblandningslinjen är en krävande applikation för tillståndskontroll på grund av snabbt växlande utgående hastigheten och den utmanande miljö de arbetar i.

Ladda ned hela caset (på engelska)

Case Study
Filnamn/beskrivning Språk Storlek Ändrad
CS_035B_Electric current passage in gearbox bearing.pdf English (United Kingdom) 8 MB 1/18/2023
This case study from a tire manufacturing plant deals with a gearbox bearing failure caused by electric current passage.

HD-teknologier

Tillståndskontroll med HD (High Definition)-teknologi ger extremt långa förvarningstider och maximerar därmed planeringshorisonten för underhållet.

Intellinova-familjen

Onlinesystemen Intellinova kombinerar HD-teknologi med högpresterande digital hårdvara för att säkerställa en så tidig varning som möjligt om försämrad mekanisk kondition.

Lösningar för fordonsindustrin

Fordonsindustrin är en av världens mest dynamiska och konkurrensutsatta branscher, vilket medför konstanta påtryckningar om förbättrad prestanda och kvalitet i en kostnadskänslig miljö.