SPM har funnits inom stålindustrin sedan början av 1970-talet och fortsätter att bidra till ökad driftsäkerhet i anläggningar hos ledande tillverkare världen över.

På järn-och stålverk är tillståndskontroll en av hörnstenarna i förvaltningen av tillgångar. För att optimera lönsamheten är kontroll på driftskonditionen en nödvändighet. Att upprätthålla tillgänglighet, maximera förvarningstider och undvika följdskador är de viktigaste skälen för att tillämpa konditionsbaserat underhåll i dessa branscher.

Typiska applikationer är transportband, råmaterialhantering, lastning och lossning, stränggjutningsmaskiner, kranar, valsverk,kontinuerlig glödgning och galvaniseringsverk, liksom pumpar, fläktar och växellådor etc.

På många av dessa applikationer är det svårt att avgöra driftskonditionen på grund av låga varvtal, varvtalsvariationer, korta tidsintervall för att insamling av relevanta data, mekaniska störningar och tuff miljö. För att hantera dessa utmaningar har SPM utvecklat metoder, funktioner och hårdvara som uppfyller dessa krav.

Mätmetoden SPM HD® hanterar låga varvtal och undertrycker mekaniska störningar medan HD Order Tracking tar hand om varvtalsvariationer upp till 50% under datainsamling. Förstklassig vibrationsmätning och avancerad programvara gör rutinmässig tillståndskontroll och analys enkel och effektiv.

Post trigger kan användas för mätningar både med SPM HD och vibrations-analys; detta gör övervakningen av drivlinan på valsverk enkel och tillförlitlig. Givare för tuffa miljöer, extremt robusta kontakter och industriella kabelskydd säkerställer problemfri drift och låg livscykelkostnad.

Bland våra referenser inom stålindustrin finns SSAB, China Steel, Dunaferr, Voestalpine, Böhler-Uddeholm, Nucor Steel, Timken Steel, TAMCO Steel, Long Steel North America, Gallatin, Hyundai Steel och POSCO.

För mer information om våra lösningar för stålindustrin, fyll i vårt kontaktformulär eller kontakta någon av oss på SPM Instrument AB.