SPM har tillhandahållit tillståndskontroll för pappers- och massaindustrin i många år. Våra första kunder var nordeuropeiska pappersindustrier i början av sjuttiotalet.

Tillståndskontroll är en av grundstenarna i kapitalförvaltning inom papper och massa. Att ha kontroll över drifttillståndet är ett måste för att optimera lönsamheten. Att upprätthålla tillgänglighet, förlänga förvarningstider och undvika påföljande skador är huvudorsakerna till att man vill ha tillståndskontroll i denna bransch.

De vanligaste maskinerna inom papper och massa är transportband, flismaskin, såll, blåsmaskiner, transportskruvar, raffinörer, trycksilar, omrörare/upplösare, pressnyp, filtvalsar/ledvalsar, bågvalsar, sugvals, yankee-cylindrar, torkcylindrar, vakuumpumpar, rullmaskiner samt elmotorer, pumpar, fläktar och växlar.

Med den tuffa mätmiljön i pappersindustrin i åtanke vet vi att SPM kan erbjuda både den hård- och mjukvara som behövs för effektiv tillståndkontroll, hela vägen från datainsamling till utvärderade mätresultat. Våra produkter och tekniker är särskilt utvecklade för de behov som finns inom pappers- och massaindustrin.

Bland våra referenser finns Stora Enso, Holmen Paper, SCA, APP, Burgo, Billerud, Oji, Norske Skog, IP, Mead/Westvaco, Kimberly-Clark, Bridgewater, UPM-Kymmene med flera. Maskintillverkare som ABB, Sulzer, Scanpump, Atlas Copco, Andritz, Ingersoll Rand etc. använder vår utrustning som standard vid leverans. OEM-leverantörers produkter är ofta förberedda för SPM-utrustning.

För mer information om våra lösningar inom pappers- och massaindustrin, fyll i vårt kontaktformulär eller kontakta någon av oss på SPM Instrument AB.