Fordonsindustrin är en av världens mest dynamiska och konkurrens-betonade branscher, vilket medför konstanta påtryckningar om förbättrad prestanda och kvalitet i en kostnadskänslig miljö. Som ett led i arbetet mot ökad OEE (Overall Equipment Efficiency) och för att uppnå WCP (World Class Performance) har tillståndskontroll blivit en nyckelfaktor och SPM har länge arbetat med de stora aktörerna i såväl Europa som Asien.

Att upprätthålla en hög tillgänglighet i produktionen är av högsta prioritet inom fordonsindustrin och ett av de områden där detta blir extra viktigt är i lackeringen. Här övervakas lufthantering, pumpar och liknande utrustning. Andra viktiga områden är press och sprutpress, där formerna i plåten tas fram.

Ytterligare områden där tillståndskontroll spelar en viktig roll är i diverse testutrustning, till exempel testbänkar inom fordonsindustrin (artificiella vägar), elektriska bromsar för tillförlitlighets- och uthållighetstester av motorer och växellådskomponenter, vindtunnlar etc.

SPM kan erbjuda både den hård- och mjukvara som behövs för effektiv tillståndskontroll, hela vägen från datainsamling till utvärderade mätresultat. Våra mätmetoder för lagerkondition och vibrationsövervakning är effektiva och välbeprövade. På långsamroterande maskiner kan mätmetoden SPM HD® med fördel användas. SPM HD använder varvtalsbaserad samplingsfrekvens och avancerade algoritmer för att säkerställa högsta möjliga signalkvalitet och knivskarpa spektrum för analys.

SPMs tillståndskontroll för fordonsindustrin används i hela världen. Bland våra användare i fordonsindustrin märks bland andra Volvo, Porsche, BMW, Daimler Chrysler, SAAB, Scania, Volkswagen, General Motors, Honda, Toyota och Audi.

För mer information om SPM i fordonsindustrin, fyll i vårt kontaktformulär eller kontakta någon av oss på SPM Instrument AB.